torstai 29. maaliskuuta 2012

PYHÄ YKSINKERTAISUUS!




Joskus yksinkertaisuus suorastaan ärsyttää. Miksei jotakin hurjan halpaa ja helppoa ohjetta ole löytänyt aikaisemmin! Minkä ihmeen takia on joutunut räpeltämään hankalien valmistusohjeiden kanssa ja ravaamaan erikoisainesten perässä, kun jokin sitten löytyykin jokin helppo ja herkullinen ohje, jota olisi hyvin voinut valmistaa jo aikoja sitten.

Tosiasiassa helppoja ohjeita ei ole koskaan liikaa. Parhaiden suosikkiohjeiden makuyhdistelmät muuttuvat niin läheisiksi, että tuntuu kuin ne olisivat olleet osa itseä ammoisista ajoista lähtien. Niinkuin tälläkin kertaa. En oikein muista minkä ihmeen vuoksi tämä lapsuusaikainen ohje pulpahti mieleeni toissailtana, usean kymmenen vuoden jälkeen. Yhtäkkiä se oli vain siellä, selvänä kuin pyy. Voitte arvata, että uteliaisuuteni heräsi päästä tarkistamaan, oliko ohje edes muistelemisen arvoinen. Koska muistini mukaan lopputulos valmistui kädenkäänteessä, en kokenut menettäväni mitään vaikka kävisinkin toimeen samoin tein. Kun sain pastan valmiiksi, en tosin malttanut harmitella reseptin unohtumista kuin ohitsekiitävän hetken ajan. Olin tosi iloinen, että muistin ohjeen, ja kyllä, se oli yhtä hyvää kuin aiemmin- tai oikeastaan aika paljon parempaakin, kuin mitä olin ajatellut.

Kastike antaa voimakkaamman makuiselle täysjyväpastalle hyvän, tasapainoisen maun.

Valkosipulit kiehumispisteessä

HELPPO ja NOPEA TÄYSJYVÄ-TOMAATTIPASTA


Neljälle Tarvitaan:

250 g täsjyväspagettia
4 rkl ruokaöljyä (tai oliiviöljyä)
4 valkosipulinkynttä
2 isoa purkkia tomaattipyreetä
1 rkl ketsuppia
suolaa
pippuria myllystä tai chilipippuria

Lisäksi sopii:
pari ruokalusikallista yrttituorejuustoa
Mozzarellajuustoa

Laita täysjyväspagetit runsaaseen, kiehuvaan veteen ja keitä paketin ohjeen mukaan "al dente". Maista, että pasta tarttuu kivasti hampaisiin, eikä kiehu löllöksi.

Murskaa valkosipulinkynnet öljyn sekaan kattilaan. Anna kypsyä hiljaisella tulella parin minutin ajan, kunnes näyttää siltä, että valkosipuli alkaa ruskistumaan. Älä kuitenkaan anna ruskistua, vaan vedä kattila heti liedeltä, ja lisää siihen tomaattipyree. Mausta suolalla ja haluamallsi pippurilla. Sekoita kaikki ainekset ja kiehauta nopeasti. Lisää tarvittassa loraus vettä, mikäli kastike tuntuu liian tönköltä.

Valuta täysjyväpasta, ja sekoita hyvin yhteen kastikkeen kera. Lisää joukkoon tuorejuustoa ja/tai Mozzarellapalasia. Mozzarella sopii miedon makunsa vuoksi hyvin voimakkaan makuisen kastikkeen kera. Myös tuorejuusto pehmentää ja tasapainottaa makua, mutta ilmankin selviää.

Voit koristella annokset halutessasi persiljasilpulla.

Pastan kyytipojaksi käy kevyt punaviini, tai esim. jääpaloilla höystetty punainen Martini.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti