keskiviikko 18. syyskuuta 2013
KARAMELLINEN FENKOLIPAISTOS
Syksyn parhaita paistoksia syntyy fenkolista ja mausteista. Mistä johtuneekaan, että mausteet alkavat tuntua kutsuvilta syyssateiden alkaessa, kun niitä ei kesällä oikein edes muista....
Seuraava ohje onn lisukkeeksi kahdelle, pääateriaksi yhdelle.
1 keskikokoinen fenkoli, pituussuuntaan viipaloituna
1/2 maustemitallista piparkakkumaustetta
1 tl hunajaa
paistamiseen voita
pippuria
ripaus sitruunanmehua
Lisäksi: Mozzarellaa
Paahda suikaloituja fenkoliviipaleita pannulla rasvassa, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää mausteet, ja Mozzarellaviipaleet ja jatka paistamista, kunnes juustosta ei enään erity nestettä. Voit valmsitaa paistoksen myös ilman juustoa. Siinä tapauksessa jatka kypsentämistä,, kunnes huaja ei enään kupli.
Maistuu oivalliselta esimerkikis kalaruokien seurana. Seuralaiseksi käy jokin letkeä ja viileä valkoviini, Riesling tai kevyt Sancerre.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti