keskiviikko 18. syyskuuta 2013

KARAMELLINEN FENKOLIPAISTOS



Syksyn parhaita paistoksia syntyy fenkolista ja mausteista. Mistä johtuneekaan, että mausteet alkavat tuntua kutsuvilta syyssateiden alkaessa, kun niitä ei kesällä oikein edes muista....

Seuraava ohje onn lisukkeeksi kahdelle, pääateriaksi yhdelle.

1 keskikokoinen fenkoli, pituussuuntaan viipaloituna

1/2 maustemitallista piparkakkumaustetta

1 tl hunajaa

paistamiseen voita

pippuria

ripaus sitruunanmehua

Lisäksi: Mozzarellaa

Paahda suikaloituja fenkoliviipaleita pannulla rasvassa, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää mausteet, ja Mozzarellaviipaleet ja jatka paistamista, kunnes juustosta ei enään erity nestettä. Voit valmsitaa paistoksen myös ilman juustoa. Siinä tapauksessa jatka kypsentämistä,, kunnes huaja ei enään kupli.

Maistuu oivalliselta esimerkikis kalaruokien seurana. Seuralaiseksi käy jokin letkeä ja viileä valkoviini, Riesling tai kevyt Sancerre.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti