Lisääntyneen lämmön ja valon yhteisvaikutuksesta moni kasvis saa uusia ulottuvuuksia makunsa ja ulkonäkönsä puitteissa. Vuonankaali on pirteän voimakkaanmakuinen ja vinkerännäköinen salaattipöydän komistus, ja siten oivallista vaihtelua iänikuisiin jäävuori- ja ruukkusalaatteihin. Voimakkaan makunsa ansioista salaatti vaatii voimakkaan kastikkeen. Raaka valkosipuli on vuonankaalin kanssa paikallaan, jos missä.
VUONANKAALISALAATTI
Kahdelle
Tarvitaan 150 g rasia vuonankaalia
1 Crottin de Chavignol-tyyppinen vuohenjuusto
kourallinen saksanpähkinöitä
Salaattikastike syntyy seuraavista aineksista:
1 tl Dijon-sinappia
1/2 sitruunan mehu
1 puristettu valkosipulinkynsi
1/2 dll oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Sekoita ainekset kupissa ja kaada huolellisesti liotettujen ja kuivattujen vuonankaalien päälle. Sekoita. Jaa salaatti lautasille. Palastele päälle vuohenjuustoa ja riputtele pinnalle saksanpähkinöitä. Tarjoa alkupalana.
VUONANKAALISALAATTI PÄÄRUOAN KERA:
Valmista salaatti ylläolevan ohjeen mukaan. Paista kaksi balsamicolla pirskoteltua entrecôtea meheviksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaattipediltä. Seuraksi käy mainiosti keitetty riisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti