lauantai 5. toukokuuta 2012

NAUDANFILEETÄ SUOLAISESTI PAKETOITUNA


Naudanfilee suolakuoressa

Mikäli kaipaat oikein hienolle sunnuntailounaalle vaihtelua, oheinen ohje on paitsi yksinkertainen toteuttaa, myös helppo onnistua.Naudanfilee maistu mainiolta niin lounaspöydässä lämpimänä, kuin vaikkapa noutopöydässä kylmänä. Suolakuorta ei tosin kannata lähteä maistelemaan. 







Neljälle tarvitaan:

800 g naudan filee, (mieluiten sisäfilee, mutta ulkofileekin käy)

500 g paketti hienoa suolaa

500 g vehnäjauhoja

1 muna

rouhittua pippuria maun mukaan



Tässä filee on nostettu levitellyn suolataikinan päälle. Reunat nostellaan vielä fileen ympärille, eikä sitten muuta, kuin liha uuniin! 
Esilämmitä uuni 220 asteeseen.

Kaada suola ja jauhot kulhoon. Riko joukkoon myös muna, ja lisää vettä 1-2 dl eli sen verran, että saat käsin helposti muotoiltavissa olevan taikinan. Tarvittaessa voit lisätä hieman lisää jauhoja. Voit kaaviloida taikinan kahden leivinpaperin välissä tai levittää suoraan paistoalustalle: uunivuokaan tai pellille.

Naudanfilee nostetaan sitten kaulitun taikinan keskelle, ja sen päälle rouhitaan haluttu määrä omavalintaista pippuria. Suolataikina kääritään sitten fileen ympärille ikään kuin paketiksi. Paketista saat kauniin ja sileän märillä käsillä muovaamalla. Paistetaan uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Annetaan lihan vetäytyä 5-10 minuuttia kääreessään, jonka jälkeen suolakuori rikotaan ja filee nostetaan leikkuulaudalle viipalointia varten. Tarjoillaan hyvässä seurassa valittujen lisukkeiden, kuten röstiperunoiden tai salaatin kera. Juomaksi käy vaikkapa hienostuneen George DuBoeufin ”Chiroubles”- punaviini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti