maanantai 7. toukokuuta 2012

KIITOS TEILLE KAIKILLE!






Tänään blogin kävijämäärä ylittyi reippaasti tuhannella kävijällä: Suurkiitos teille ensimmäiselle tuhannelle, jotka olette piipahtaneet sivuillani. Minulla on vuosikausia ollut tunne, niinkuin minun pitäisi jakaa keittiöajatuksiani jonkun kanssa. Ilmeisesti tunteelle oli olemassa tilaus, koska jaksatte käydä tutustumassa keittiöajatuksiini. Sitä juhlimaan julkaisen nyt vihdoin ensimmäisissä kirjoituksissani mainitsemani Über-salaisen Tiramisú-kakkureseptini. Se on ihanaa. Tiramisú-kakku on hieman erilainen kuin perinteinen vanukasmainen Tiramisú. Kakun muodossa se on kiinteästi leikattavissa ja kakkulautaselta tarjoiltavissa. Tiramisú kootaan siis tarjoilualustalleen.

Tiramisú- kakku


Tarvitaan:

n.20 kpl italialaistyyppisiä sormikeksejä

1-2 dl vahvaa espressokahvia (valmista Nescafé- jauheesta, mikäli et omista espressokeitintä)

2 prk Mascarpone- juustoa

3 keltuaista

½ dl tomusokeria

kaakaojauhetta



Kahvilla kyllästetty tiramisú-kakku valuvassa kermaisuudessaan vertaistaan vailla
Sekoita keskenään keltuaiset, tomusokeri ja Mascarponejuusto. Tarvitset mieluiten suorakaiteen mallisen lautasen. Voit koota kakun suorakaiteen muotoon myös pyöreälle lautaselle, jos se on halkaisijaltaan riittävän suuri. Lado sormikeksejä vieriviereen kuutisen kappaletta. Kostuta ne reilusti kylmällä espressokahvilla. Nostele varovasti Mascarpone-seosta täytteeksi. Tee yhteensä kolme kerrosta, enemmänkin, mikäli aineksia (ja uskallusta) riittää. Toimi varovasti, ettei keko ala kesken kaiken luhistua. Nosta viileään jähmettymään ainakin tunniksi. Koristele siivilän läpi ripotellun kaakaojauheen kera. Tarjoa hyvän kahvin seurana.  

p.s. Omaperäisen kakusta saat kun teet ensimmäisen kerroksen kaurakekseistä tai Elovena-välipalakekseistä. Niiden valelu kahvilla on hitaampaa, koska ne imevät nesteen itseensä hitaammin kuin sormikeksit, mutta kahvipöydässä niiden etu on maussa erottuva lisäsäväys. Toki pelkillä sormikekseilläkin saat ihastuttavaa kahvipöydän purtavaa!


Tässä kakussa on toinen kerros kahvivaleluvaiheessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti