Volleraux on edullisista samppanjoista ehdoton suosikkini. Kalliimmpien kuningas on vanhimpiin merkkeihin kuuluva Ruinart. |
Eilen juhlittiin allekirjoittaneen 39- vuotistaivalta. Menu sisälsi monenemoisia juhlan aineksia, joista vähäisimpiin ei kuulunut samppanja-aamiaisen nauttiminen sängyssä. No, samppanja oli kyllä tarjottimella, mutta toistaiseksi en ole luopunut mannereurooppalaisesta tavasta olla nauttimatta alkoholia ennen puoltapäivää. Sain ihastuttavat lahjat, muun muassa korvakorut. Internetissä väitetään että kaikkein hienoimmat luksusjuomat sisältävät timantteja, lehtikultaa ja korvakoruja. Minusta idea on tosin erittäin lattea, ettei suorastaan kitch. Cocktail ei taatusti muutu sen hienommaksi jos se tarjotaan uusien korvakorujeni lilluessa lasinpohjalla, oli timantteja tai ei. Parhaat samppanjat eivät myöskään maistu yhtään sen paremmalta vaikka kuinka uittaisin niissä, sanotaan nyt vaikka vihkisormustani. En viitsi edes yrittää. Joko olen juhlijana epänonnistunut, tai sitten baarimikot huijaavat äkkirikkaita (ja niiksi pyrkiviä) niin että ropisee.
SUKLAATA SEN OLLA PITÄÄ
(Voisi luulla Fazerin mainokseksi.) |
Kakun valmistaminen kaikessa rauhassa on minulle ehdottomasti parempi lahja, kuin kaupan lisäaineita sisältävät valmiskakut. Loin kakun tätä päivää varten aivan erikoisesti, ja sen nimeksi voisi käydä vaikka seuraava:
PERSIKKAINEN PINJA-SUKLAAKAKKU
Tarvitaan:
100 g tummaa suklaata (niin tummaa kuin mahdollista)
100 g voita
1 dl sokeria
3 munaa
Kakkupohja odottamassa täytettään. |
1 dl pinjansiemeniä
1 tl leivinjauhetta
täytteeseen tulee:
1 prk persikan- tai aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä
2 rkl mantelilikööriä
100 g tummaa suklaata
1 rkl ruokaöljyä
Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele pyöreä kakkuvuoka.
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sulata suklaa vesihauteessa tai hiljaisella tulella. Lisää muna-voiseokseen jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaulimella osittain murskatut pinjansiemenet. Paista uunin keskiosassa noin 25-30 minuttia. Kumoa ja jäähdytä. Leikkaa jäähtynyt kakku pitkällä leipäveitsellä kahtia. Viipaloi tai murskaa persikan- tai aprikoosipuolikkaat täyteeksi. Kostuta manteliliköörillä (jos sinulla ei ole mantelilikööriä, myös rommi käy). Nosta kansi päälle, ja päällystä sulatetulla suklaalla. Koristele hedelmäviipaleilla. Tarjoa jäähtyneenä.
Monen mielestä kevyt punaviini, kuten tämä burgundilainen "Grand Ordinaire" käy suklaan kanssa paremmin kuin mikään muu. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti