perjantai 11. toukokuuta 2012

PARSAMANIA JATKUU

...ja jatkuu. Olen joutunut pitämään kirjoittelussa paussia flunssan iskettyä. Ruokalajit ovat vilisseet silti keittiössä, ja parsa on edelleen ajan kestosuosikki. Seuraava lounas tai kevyt iltaruoka on helppo ja nopea ja aivan ihana.






PARSAA PAAHDETUN PASTAN KERA:

Neljälle tarvitset:
200 g pastaa
puntti parsaa
1 sipuli hienoksi kuutioituna
1 dl raastettua parmesanjuustoa
50 g voita
basilikalehtiä

Keitä pasta ja puhdistettu parsa kypsiksi yhdessä runsaassa vedessä vedessä. huuhtele kypsä pasta juoksevan kylmän veden alla ja valuta.

Pilko parsa n. 1-2 sentin palasiksi.
Annos ranskalaista salaattikastiketta valmistettu sitruunan tai paksun balsamicon kera, jossa puolikas murskattu valkosipulinkynsi. Lisää kastikkeeseen  pari ruokalusikallista parmesania.

Sulata voi paistinpannulla. Kuullota voissa sipulikuutiot, ja lisää pasta. Paahda pastaa, kunnes se alkaa ruskistua. Lisää parsapalat ja kääntele nopeasti. Jaa pasta lautasille. Lusikoi pastan päälle salaattikastike, ja loppu parmesanraaste. Koristele basilikanlehdillä. Nauti välittömästi.




Lisähöysteeksi sopivat sipulin kanssa kuullotetut paprikakuutiot tai parmankinkkuviipaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti