Kesäaurinko antaa ihanan sävyn aterialle kuin aterialle. |
Nokkonen on tällä hetkellä kerrassaan mahtavimmillaan. Sen lehdet ovat hurjimmillaan kämmenenkokoisia, eikä puumainen ominaisuus pääse haittaamaan nyt vielä kun kukinnot eivät ole esillä. Nokkoskeiton- ja lettujen lisäksi nokkonen maistuu vaikkapa frikadellina. Maistele nokkosfrikadelleja uusien perunoiden ja heloposkitomaattien kera.
Tarvitaan:
400 g jauhelihaa (kokeile vaihteeksi kanaa tai vasikkaa)
200 g keitettyjä nokkosenversoja
1 muna
mustapippuria
1 raastettu sipuli
korppujauhoja
Kastiukkeeseen tarvitaan:
1 rkl Dijonin sinappia
1 prk kermaa (niin paksua kuin sielu sietää)
1 dl juustoraastetta
Hienonna ryöpätty nokkonen niin pieneksi kuin suinkin. Sekoita yhdessä munan, sipuliraasteen ja jauhelihan kera. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Muodosta taikinasta pihvejä. Leivitä pihvit korppujauhossa. Paista öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Kun kaikki on paistettu, lisää frikadellit takaisin pannulle yhdessä keskenään sekoitetun kerman ja sinapin kera. Kuumenna kunnes liemi kuplii. Ripottele pinnalle juustoraaste ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti