sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

ILOISTA KESÄLOMAA!!



Moni meistä keikkui eilen enemmän ja vähemmän kylmissään hepeneissä erilaisten päättäjäisten tiimoilta. Oppilaille koittaa kesä ja vapaus. Onnea vastavalmistuneille!!

Kesäloma alkaa oivasti tällä syntisn rapealla kakulla, jota poikani toivoi syntymäpäiväjuhliinsa. Kakku on oikeastaan makeisten ja kakun välimuoto, ja ajatus Amerikasta kotoisin. Mutta niinhän se on, että mikä tulee Atlantin takaa, maistuu perinteisesti nuorille. Kakku on helppo valmistaa ja tarjota esimerkiksi kesäisen bufetin osana tai grillijuhlien päätteeksi. Sen voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä ja asettaa tarjolle suupaloiksi tai neliöiksi, ja sitten huoletta unohtaa viileään tarjoilua odottamaan.




TARVITAAN:
n. 300 g vaahtokarkkeja
150 g tummaa suklaata
1 dl maapähkinävoita
1 rkl voita
1/2 dl mantelilastuja tai kookoshiutaleita
2 dl riisimuroja tai maissihiutaleita
100 g vadelmia

Sulata vaahtokarkit yhdessä maapähkinävoin ja rasvan kanssa miedolla lämmöllä. Sekoita ja lisää suklaa palasina joukkoon sulamaan. Kun suklaakin on sulaa, lisää vielä kuivat aineet ja sekoita jälleen. Lisää lopuksi vadelmat ja kaada seos kakkuvuokaan. Aseta vuoka peiteltynä jääkaappiin jähmettymään. Aikaa tähän kuluu tunninverran. Leikkaa neliöiksi ja aseta tarjolle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti