keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

KESÄPASTASTELUA

Tuoreiden kasvisten leivttäytyessä kaikkein pienivalikoisimpiinkin kauppoihin, toreista nyt puhumattakaan, koko ruokalajien kirjo näyttäytyy uudessa valossa. Hyvästi tuhdit pastakastikkeet ja paksut pataruoat. Tervetuloa kaikki vihreä, värikäs ja maukas!!






PASTAA SALAATIN TAPAAN
Pastasta saa ihanan keveää ja samalla todella herkullista, kun jättää väliin kaikki talviset kastikkeen hauduttamiset ja siirtyy sekoittelemaan kuumat, vastakeitetyt pastat suoraan salaatin tai kasvislisukkeiden joukkoon. Älä unohda hyvää oliiviöljyä, valkosipulia tai yrttinippua. Niillä annos kuin annos muuttuu juhlavaksi kuin taikaiskusta.

Tarvitaan:
250 g spagettia
nippu basilikaa
parmesanjuustoa maun mukaan
suolaa
pippuria
2 kypsää tomaattia
1 keltainen paprika
1 uuden sadon sipuli varsineen
1 rkl balsamicoa tai sitruunamehua
oliiviöljyä
(chiliä maun mukaan)

Pilko kasvikset suupaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla sekä balsamicolla ja runsaalla oliiviöljyllä. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al dente, hyvin pureskeltavaksi. Raasta reilusti parmesania. Valuta kypsä pasta ja sekoita kaikki aineet. Tarjoile heti.

Papupastaa kevytbolognesen kera


Kevytbolognesella en suinkaan tarkoita mitään diettiruokaa, vaan noepaa valmistustapaa. Paista 200 g hyvää jauhelihaa pannulla yhdessä sipulin kera, kunnes liha on kauttaaltaan ruskeaa. Lisää 2 pilkottua lehtisellerin vartta sekä 1 tölkki tomaatteja. Mausta 1 rkl oreganoa, suolalla, pippurilla ja 1-2 rkl tomaattisosetta sekä 1 tl sokeria. Anna kiehahtaa silläaikaa kun keität pastat ja 200g vihreitä papuja. Lisää juuri ennen tarjoamista 1 murskattu valkosipulinkynsi, parmesania sekä runsaasti pilkottua basilikaa. Sekoita tarjoilukulhossa keskenään pavut, spagetti ja kastike. Tarjoile välittömästi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti