maanantai 18. kesäkuuta 2012

LOUNAS LYONILAISEEN TAPAAN

Saimme kutsun viettää sunnuntai-iltapäivää Lyoniin. Ajomatka kesti vajaat kolme tuntia. Vaikka matkaa siunaantui vain parisen sataa kilometriä, oli osa siitä vuorien ylittämistä. Ajomatkan jälkeen minulla olivat jalat aivan kipeät, kun olin repsikan paikalla jännittänyt käänteissä ja jarruttanut kuljettajan "apuna". Mutta tänään antaa kuvien puhua puolestaan!


"Apero" sisälsi orvokkisiirapilla ryyditettyä pienpanimon valmistamaa limonadia lapsille...




...Ja Bouzyn kylän samppanjaa vanhemmille. Seurana anjovisoliiveita, juustotuulihattuja ja pekooniin käärittyjä, paistettuja luumuja.



pöytään siirryttäessä aurinko ei helottanut vielä liian hikisenä, mutta toki riittävän lämpimänä.





Enää puuttuvat istujat- ja lautasliinat, jotka tuon tuota pikaa.




Alkupalana oli sitä samaa, mitä olemme syöneet lomallamme miltei joka päivä: cantaloupe-melonia ilmakuivatun kinkun kera. Sitten tuli makaroonigratiinia ja lopulta kauan odotettu naudan T-luupihvi.


Vuosikertaviini seurasi toistaan...





Lihan jäkeen seurasi sitruunainen välisorbetti Koskenkorvan kera.





...ja niitä aiemmin mainostamiani tuorejuustoja...



Toin mukanani aprikoosiclafoutin. Laitan teille ohjeen huomenissa.


Ajelimme majapaikkaamme illansuussa Beaunen viinialueiden (kuten Pommardin) läpi. 

Ateria päättyi puoli viiden aikaan, jolloin aloimme hankkia takaisin kotiimme. Nälkä ei ollut vielä aamullakaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti