tiistai 19. kesäkuuta 2012

TULIAISLEIVONNAISIA

Palaan hetkeksi vielä tuohon sunnuntaiseen lounaaseen. Saadessaan kutsun sellaiselle lounaalle, jonka osapuolet tuntevat jo toisensa tavalla tai toisella, on täysin korrektia ehdottaa viedä tuliaisiksi jälkiruoka. Niissä tapauksissa jälkiruoka on luonnollisesti kakku tai torttu. Joko hyvälaatuinen ja ostettu, tai omatekoinen. Meidän tapauksessamme tuttavuus on monivuotinen. Ehdotin siis, että voisin tuoda omenapiiraan, suklaakakun tai clafoutin. Kuten kuvista ilmeni, valinta osui aprikoosiclafoutiin. Arvatenkin, koska Ranska aivan kylpee punaposkiaprikooseissa, nektariineissa ja persikoissa.




Hedelmäpannukakku Clafoutis on maailman helpoimpia onnistuttavia. Mittana käytetään kuppia tai lasia.

Hedelmäpannukakku clafoutista varten tarvitaan:







lasillinen munia (n. 3)
lasillinen sokeria
lasillinen maitoa
lasillinen jauhoja
puoli lasillista sulaa voita
ripaus vaniljasokeria
6-10 aprikoosia

Vatkaa munat ja sokeri, sulata rasva. Vatkaa joukkoon jauhot ja maito ja lopuksi rasva ja vaniljasokeri. Halkaise aprikoosit kahtia ja poista kivet. Voitele laakea torttuvuoka. Aseta aprikoosit halkaistu puoli alaspäin. Kaada päälle taikina. Paista 200 asteisen uunin keskitasossa puolisen tuntia, kunnes pohjakin alkaa saada väriä. Ripottele pinnalle sokeria heti kun clafoutis on kypsä. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

Aprikoosien sijaan voi käyttää nektariineja, luumuja tai kirsikoita käsiteltynä ohjeen aprikoosien tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti