Sieni-katkarapumunakkaassa muna on tässä sekoitettu hyytymään kasvisten lomaan. |
Kananmuna näyttelee pääosaa monessa arjen juhlaruoassa. Eikä nyt tarvitse lähteä edes kohokkaita vatkaamaan, vaan ihan munakasajatuksella saa mitä mainioimpia lounaita aikaiseksi. helppoa, terveellistä ja todella herkullista.
SIENI-KATKARAPUMUNAKAS
Munakasateriaan yhdelle tarvitaan
pari siivua pekonia
100 g herkkusieniä
100 g katkarapuja
1-2 kananmunaa
suolaa
chilipippuria
Pilko ja ruskista pekonit paistinpannussa. Lisää kuutioidut, huuhdotut herkkusienet ja kääntele niitä muutama hetki. Lisää katkaravut ja sekoita kunnes katkat alkavat olla sulaneita. Mausta seos suolalla ja chilillä, mikäli haluat. Tee puulastalla keskelle tilaa ja riko siihen kananmuna. Voit rikkoa munan rakenteen muiden ainesten sekaan, tai odottaa, että muna hyytyy keskelle. Mausta myös kananmuna suolalla ja tarjoile vihreän salaatin ja tuoreen leivän kera.
Tonnikala-mozzarellamunakkaaseen tulee myös sipulia, tomaattia ja paprikaa |
TONNIKALA-MOZZARELLAMUNAKAS
Tarvitset:
1 rkl öljyä
1 sipuli
1/2 vihreää paprikaa
1 tomaatti
1 mozzarellapallo
1 tölkki tonnikalaa öljyssä
suolaa
pippuria
kuori, pilko ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää kuutioitu paprika ja tomaatti ja hauduta hetki. Lisää tonnikala ja viipaloitu mozzarella ja sekoita. Kun mozzarella on sulanut, riko pannun keskelle
kananmuna, ja odota, kunnes muna on hyytynyt halutun kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nautitaan kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti