Retiisin aika on parhaillaan alkamassa. Omat eivät taida vielä pilkistää puutarhasta, mutta kaupasta saa jo noita ihanan rapsakoita, elinvoimaisia pikku punapalleroita. Ranskalaiset tarjoitlevat retiisejä alkupalana voin ja suolakukkasten kera. Retiisin pää leikataan auki, se kastetaan keyvesti lautaselle ripoteltuun suolaan, ja lisätään mahdollisesti veitsenkärjellinen voita päälle.
Retiisi ryydittää toki oivasti monenmoisia salaatteja, ja maistuu ehdottoman ihanalta mm. seuraavan fetasalaatin kera:
Retiisi-fetasalaatti
Neljälle
Tarvitaan:
1 nippu retiisejä, puhdistettuina ja viipaloituina
3 tomaattia kuutioina
1 pieni salottisipuli tai pari kevätsipulia varsineen
100 g fetajuustoa
Ranskalaiseen salaattikastikkeeseen:
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl balsamicoa
riapus suolaa ja pippuria
valkosipulin murskattu kynsi
3-4 rkl öljyä
Sekoita kaikki ainekset ja nauti tuoreen, vaalean leivän ja huokauksien kera raikkaaksi alkupalaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti