Munkkiniemenrannassa aurinko lämmitti ihanasti |
Worchmak-lihapullia
tomaatti-oliivi-kapris-patonkia
pastasalaattia
munkkimuffinsseja
Lihapullat maustuvat erinomaisesti anjoviksella. Ohje on pehmeän maukas ja maistui myös lapsille.
Tarvitaan:
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
purkki anjoviksia
1 sipuli
1 muna
öljyä kuullottamiseen
pippuria
Laita korppujauhot kermaan turpoamaan. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Hienonna anjovisfileet ja lisää sipulin joukkoon odottamaan jatkokäsittelyä. Sekoita keskenään jauheliha, kermaseos, muna sekä sipulit anjoviksineen. Suola et tarvitse välttämättä aisinkaan anjoviksien voimakkaan suolapitoisuuden vuoksi. Sensijaan anjovislientä voit lisätä maun mukaan. Mausta vielä pippurilla, ja nostele lusikalla pellille leivinpaperin päälle. Paista kahdessa erässä 200 asteessa.
KASVISSYÖJÄN VINKKI
eli KERMAISET ANJOVISPULLAT:
Mikäli syöt kalaa, muttet lihaa vinkki on helppo ja yllättävä; jätä ohjeesta pois jauheliha. Lisää tarvittaessa vastaavasti heiman enemmän korppujauhoja. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle paistumaan. Kuohkean herkullista ja maistuvaa! Huomaathan silloin, että oheinen ohje on korkeintaan kahdelle. Jauheliha kun on pullissa se melko täyttävä elementti.
TOMAATTI-OLIIVI-KAPRISPATOKI
Valmista pizzataikina durumvehnäjauhopussin ohjeen mukaan. Hienonna
1 rkl kapriksia
1-2 rkl oliiveja
4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
lisää edellisten joukkoon
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl provencen yrttisekoitusta
hyppysellinen karkeaa suolaa.
Sekoita paistovalmiiseen, useita tunteja nostatettuun taikinaan yllämainitut elementit. Saatat tarvita jonkunverran lisää jauhoja, sillä mausteet tuovat lisää kosteutta. Muotoile kaksi mahdollisimman pitkää ja ohutta patonkia. Vedä veitsellä pintaan joitakin poikittaisia viiltoja. Anna kohota vielä puolesta tunnista tuntiin. Paista keskitasossa 200 asteessa kunnes patongit ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita. Voitele vedellä heti uunista nostettaessa ja anna jähtyä liinan alla.
PASTASALAATTI
Tarvitset
100 g trikoloripastaa
1-2 kasvisliemikuutiota
1 dl tuoreita - tai sulatettuja pakasteherneitä
1 dl kotitekoista majoneesia
2 varsisellerin vartta
2 tomaattia
1/2 salottisipulia
Koristeluun: yrttejä
Keitä pasta al dente kasvisliemessä. Huuhtele kylmän, juoksevan veden alla. Piko kasvikset. Sekoita kaikki ainekset. Tarkista suola. Pilko haluessasi pinnalle runsaasti yrttejä.
MUNKKIMUFFINSSIT
Edes pikamunkit eivät ole näin helppoja ja nopeita!!
Sekoita keskenään kuivat aineet:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
sekoita keskenään "märät" aineet:
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä
1 1/2 dl maitoa (ja/tai piimää)
Yhdistä märät ja kuivat aineet keskenään.
Lisäksi tarvitset vielä vadelmahilloa
Täytä muffinssivuoat n. ruokalusikallisella taikinaa, lisää keskelle 1/2 tl vadelmahilloa kuhunkin, ja päälle runsas ruokalusikallinen taikinaa. Vuoat saavat jäädä vajaiksi. Paista 200 asteessa n. 20 minuttia, kunnes muffinssit ovat kauniin kullanruskeita. Kasta valmiit muffinssit desilitraan sulatettua voita, ja sitten sokeriin. Tarjoa vaikkapa siman kera.
Kun mieheni sisarenpojan vaimo toi vielä muunmuassa coktailpaloja, juustoa, kahvia, viinirypäleitä, ja hummusta, voitte arvata, että retkeltä palasi retkiukunta täynnä, kuin "Turusen pyssy"!
P.S. loistava vappujuoma aikuiseen makuun on täyttää kuohuviinilasit puoliksi simalla ja toinen puoli kuohuviinillä. Tunnelma on katossa yhtä vauhtia ilmapallon kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti