sunnuntai 13. toukokuuta 2012

EPÄTÄYDELLISYYDESSÄ SEN SALAISUUS

Tai ripaus arkea juhlaan

Kun katsoo päivän aikana kaduilla vaeltaneen kansan rivejä mieltä kirpaisee toisinaan kummasti. Tärkeiden juhlapäivien kynnyksellä monella tuntuvat elämän asiat olevan kuin ihmeen kaupalla ulkoisesti täydellisessä järjestyksessä. Ravintolaan on varaukset tehty hyvissä ajoin, ja menu on yhtä onnistunut kuin ruokailijoiden sopuisa tunnelmakin. Käsikynkkää kulkevilla ihmisillä roikkuu käsipuolessa ruusu, jakkupuku on moitteeton ja hiukset ovat kuin suoraan kampaajan jäljiltä. (Minä kun luulin että kampaajat ovat tänään kiinni. Ei senpuoleen, että olisin sinne mennyt vaikka olisivat olleet auki.)
Tosia kuitenkin on, että aika moni äiti valmistaa äitienpäivälounaansa itse itselleen, osa ilman lapsiaan. Aika moni voi vain toivoa, että voisi viettää äitienpäivää omasta äitiydestään käsin. Vain osalla äiti on lähellä juhlintaa varten.Yhteistä meille kaikille on vain se, että olemme lähtöisin äidistä, jok´ikinen.

Tällaiseen toiveiden ja pettymyksensekaisten tunteiden sekamelskan keskelle on aika vaikea ehdottaa mitään yleispätevää. Seuraavan ohjeen pääosaa näyttelevät yksinkertaiset, mutta maukkaat raaka-aineet, joita voi vaihdella kulloisenkin saatavuuden mukaan. Salaisuus on karitsalihan maukkaudessa, jota kylkiäisenä paistettu viherä paprika ja muut ainekset hienosti korostavat. Kukin voi myös koota raaka-aineista mieluisensa yhdistelmän.  Pääasia on, että aterian nautittua ruokailijoilla on makujen johdosta hyvä mieli. Se on jo aika paljon se.




TORTILLALLE KOOTTU ATERIA
Neljälle tarvitaan:

8 tortillaa
400 g karitsan jauhelihaa
1 suuri sipuli
2 tomaattia
1-2 vihreää paprikaa
salaattia
2 mozzarellapalloa tai 50 g fetajuustoa
1-2 rkl balsamicoa

Jaa sipuli kahteen osaan. Viipaloi toinen puoli hyvin ohuiksi viipaleiksi, laita palat kulhoon ja lisää päälle n 2 dl vettä sekä 2 tl suolaa. Raasta toinen puoli jauhelihan joukkoon. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja taputtele pihveiksi. Kuutioi paprikat ja kaada pannulle. Paista paprikakuutiot yhdessä pihvien kanssa. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Ripottele pinnalle varoen balsamicoa. Puhdista salaatinlehdet. Siivilöi sipuliviipaliesta vesi pois. Levitä kullekin lautaselle erillisellä pannulla lämmitetty tortilla. Nosta tortillan päälle jauhelihapihvi, mossarella ja lusikallinen muita aineita. Nauti haluamassasi järjestyksessä haluamasi juoman kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti