keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

ASTERIXIN JA OBELIXIN JALANJÄLJISSÄ






Ensimmäinen päivä aukenee viielänä ja tuulisena, kun meteo auliisti tiesi luvatakin. (Pitävät näköjään paikkaansa täälläpäin säätiedotukset.) Eihän pieni porotus olisi pahaa tehnyt. Onneksi matkamme ensimminen tarkoitus ei liity auringonpalvontaan, vaan enemmänkin uusiin kontuihin tutustuminen ja niin, ne paikkakunnan ruokaerikoisuudet... Haaviimme, tai no, ostoskoriin, läheisestä kyläkaupasta tarttui iso kerä salaattia, mehukkaita tomaatteja, erilaisia salaattikastikkeita ja paikkakunnan omia tuorejuustoja, vuohenmaidosta valmistettuja. Ostin myöskin valmista papumuhennosta, cassouleta, sillä matkan rsitukset painoivat vielä, minkä lisäksi kokemuksesta tiedän kyseisen valmispadankin olevan kerrassaan herkullista. Näitä valmisruokia, joita myydään lasikpurkeissa ja halvimmpia tölkeissä, on muutamia maistamisen arvoisia. Papumuhennoksen lisäksi mm. ylikypsä ankka, confit de canard, kuuluu tähän monituntisten valmisherkkujen kavalkadiin.




Illallisella pääsimme syventämään tuntemustamme paikkakunnan erikoisuuksien suhteen. Nimittäin kuuluisalla Morvanin ilmakuivatulla kinkulla sekä mustapippureilla päällystetyn, ilmakuivatun makkaran kera. Mieleeni muistui Asterixin ja Obelixin seikkailu, jossa veijarit kiertävät Ranskaa ja keräävät säkkinsä täyteen kunkin paikkakunnan erikoisuuksia.Viiniksi valkoitui halpaa (noin 3 €) mutta hyvää burgundilaista "passetougrain roséta", ja jälkiruoaksi kirsikoita.






Kun tähän liitetään maukas aamuinen "Café au lait" voisarven kera, sekä iltalenkki vanhaa maailmaa henkivässä kylpylän puistossa, voin todeta lisäksi toteuttavani kaikenkaikkiaan aika kliseistä lomaa ranskassa. Kunnon kliseetä ei voita mikään!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti