torstai 29. maaliskuuta 2012


MIEHEN MENTÄVÄ KAKKU




”Koska Mozart on säveltänyt hyvin, ei tarkoita, että nykysäveltäjät olisivat häntä parempia. Koska Da Vinci maalasi hyvin, ei tarkoita että nykymaalarit olisivat häntä maineikkaampia. Ruoanlaitto on ainoa taide, jossa vuosikausien kokemuksen voi siirtää eteenpäin edellistä rikastuttavammaksi ilmaisuksi”.
filosofi Moshé-Naim

Toisen osaan on yllättävän vaikea soljahtaa. Miehelläni oli taannoin juhlapäivä. Vanhastaan tiedän hänen makunsa; se on varma ja erittäin klassinen. Mikäli hän saa päättää juhliensa kakuista, ne ovat perinteisesti valmistettuja leivonniaisia, kuten vaikkapa kääretorttu. Palaan kuitenkin heti tähän alun dilemmaan. Siis toisen osan huomioon ottamiseen. Epäilen näet vahvasti, olenko siihen lainkaan kyvykäs. siitäkin huolimatta, että tiedän hänen makunsa ja toiveensa, on minun melkein mahdotonta toteuttaa sitä aivan hänen toiveensa mukaan. Olenhan ihmisenä mieheni vastakohta. Minun on pakko saada kokeilla, muovata ja muuttaa. Aina se ei ole hedelmällistä, mutta aika usein opin jotakin uutta. Naisen logiikalla tämä parantaa mahdollisuuksiani ottaa mieheni toiveet paremmin vastaisuudessa huomioon. Turha väittää vastaan, vakaumus on vakaumus.

Mieheni klassiset suosikit huomioon ottaen näen jälleen uuden porsaanreiän. Unelmatorttuohje saa tällä kertaa luvan toimia kompromissien kompassina.  

TORTTU UNELMIEN MIEHELLE:
3 munaa
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi, kunnes vatkaamisen jäljet jäävät taikinan pintaan näkyville. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi muna-sokeriseokseen. Kääntele jauhot varovasti sekaisin munavaahdon kanssa, älä enää vatkaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, ja levittele lastan avulla tasaisesti levyn muotoon. Paista keskitasossa noin 7 minuuttia. Kumoa sokerilla ripotellulle, puhtaalle talouspyyhkeelle ja irrota leivinpaperi mahdollisimman nopeasti

Sillä aikaa kun pohja jäähtyy, esivalmistele täyteainekset.
Täyte odottamassa levittämistään

tarvitset:
1 prk Philadelphia-tuorejuustoa, maustamatonta
n. 3 rkl Nutella-tyyppistä suklaalevitettä
(1 rkl vahvaa kahvia)
tomusokeria maun mukaan
2 kypsää banaania.
1 rkl sitruunan mehua

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin sitruunamehu tummumisen ehkäisemiseksi. Vatkaa erillisessä kulhossa keskenään tuorejuusto ja suklaalevite. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Mikäli lisäät kahvia, tarvitaan tomusokeria n. 2 rkl kiinteyttämään seosta.

Levitä torttupohjalle ensin ohuelti suklaapäällystettä, sitten banaanit. Ylijäävän suklaalevitteen voi käyttää myöhemmin tortun päällisen koristeluun. Kääri torttu pyyhkeen avulla rullalle, ja siirrä kylmään pyyhe ympärillä vetäytymään noin tunniksi. Nosta tämän jälkeen torttu tarjoiluvadille pyyhkeen sisässä, ja avaa varovasti alustalle kieräyttäen. Päällystä lopulla suklaalevitteellä. Koristele halutessasi vielä nonparelleilla tai suklaalastuilla.
P.S. Mieheni mielestä torttu oli erinomaista. Ymmärrän hänen tarkoittavan, että hän rakastaa minua koska olen sellainen kuin olen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti