MIEHEN MENTÄVÄ KAKKU
”Koska Mozart on säveltänyt hyvin, ei tarkoita, että
nykysäveltäjät olisivat häntä parempia. Koska Da Vinci maalasi hyvin, ei
tarkoita että nykymaalarit olisivat häntä maineikkaampia. Ruoanlaitto on ainoa
taide, jossa vuosikausien kokemuksen voi siirtää eteenpäin edellistä rikastuttavammaksi
ilmaisuksi”.
filosofi Moshé-Naim
Toisen osaan on yllättävän vaikea soljahtaa. Miehelläni oli
taannoin juhlapäivä. Vanhastaan tiedän hänen makunsa; se on varma ja erittäin
klassinen. Mikäli hän saa päättää juhliensa kakuista, ne ovat perinteisesti valmistettuja leivonniaisia, kuten vaikkapa kääretorttu. Palaan kuitenkin heti tähän alun dilemmaan. Siis
toisen osan huomioon ottamiseen. Epäilen näet vahvasti, olenko siihen lainkaan
kyvykäs. siitäkin huolimatta, että tiedän hänen makunsa ja toiveensa, on minun melkein
mahdotonta toteuttaa sitä aivan hänen toiveensa mukaan. Olenhan ihmisenä
mieheni vastakohta. Minun on pakko saada kokeilla, muovata ja muuttaa. Aina se
ei ole hedelmällistä, mutta aika usein opin jotakin uutta. Naisen logiikalla
tämä parantaa mahdollisuuksiani ottaa mieheni toiveet paremmin vastaisuudessa
huomioon. Turha väittää vastaan, vakaumus on vakaumus.
Mieheni klassiset suosikit huomioon ottaen näen jälleen
uuden porsaanreiän. Unelmatorttuohje saa tällä kertaa luvan toimia
kompromissien kompassina.
TORTTU UNELMIEN MIEHELLE:
3 munaa1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi, kunnes
vatkaamisen jäljet jäävät taikinan pintaan näkyville. Sekoita keskenään jauhot,
kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi muna-sokeriseokseen. Kääntele
jauhot varovasti sekaisin munavaahdon kanssa, älä enää vatkaa. Kaada taikina
leivinpaperilla vuoratulle pellille, ja levittele lastan avulla tasaisesti
levyn muotoon. Paista keskitasossa noin 7 minuuttia. Kumoa sokerilla
ripotellulle, puhtaalle talouspyyhkeelle ja irrota leivinpaperi mahdollisimman
nopeasti
Sillä aikaa kun pohja jäähtyy, esivalmistele täyteainekset.
Täyte odottamassa levittämistään |
tarvitset:
1 prk Philadelphia-tuorejuustoa, maustamatontan. 3 rkl Nutella-tyyppistä suklaalevitettä
(1 rkl vahvaa kahvia)
tomusokeria maun mukaan
2 kypsää banaania.
1 rkl sitruunan mehua
Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin sitruunamehu
tummumisen ehkäisemiseksi. Vatkaa erillisessä kulhossa keskenään tuorejuusto ja suklaalevite.
Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Mikäli lisäät kahvia, tarvitaan tomusokeria
n. 2 rkl kiinteyttämään seosta.
Levitä torttupohjalle ensin ohuelti suklaapäällystettä,
sitten banaanit. Ylijäävän suklaalevitteen voi käyttää myöhemmin tortun
päällisen koristeluun. Kääri torttu pyyhkeen avulla rullalle, ja siirrä kylmään
pyyhe ympärillä vetäytymään noin tunniksi. Nosta tämän jälkeen torttu tarjoiluvadille
pyyhkeen sisässä, ja avaa varovasti alustalle kieräyttäen. Päällystä lopulla
suklaalevitteellä. Koristele halutessasi vielä nonparelleilla tai
suklaalastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti