LEPPEÄ LAUANTAISALAATTI
”Virheet ovat uusien teiden näyttäjiä, puute mielikuvituksen
moottori”
Viikonloppu, mikä ihanuus! Mutta millä tavoin sitä voisi
juhlistaa? Aina jääkaappi ei pursua erikoisuuksia, pikemminkin sinne jäävät viimeiseksi
usein vähemmän houkuttelevat tavallisuudet, jotka eivät ole kelvanneet
aiempiin ohjeisiin. Useimmiten siellä nököttää vihannes jos toinenkin, jonka
avulla saa mielikuvituksen avulla loihdittua jotakin, ja parhaimmillaan jotakin
erityisen hyvää.
Tällaisia pohdiskelin sekoitellessani kastiketta
salaattiini, jonka haalin jääkaapin uumenista taannoin. Ohje on niin helppo ja
nopea, että minulta meni sen valmistamiseen vartti- minä aikana valokuvasin
annoksen tuossa ajassa niin ikään (enkä myönnä liioittelevani kovin paljoa).
Naudanlihasalaatista saa oivan vaihtoehdon vallitsevalle kanasalaattitendensille, ja mikä parasta, raskauttavien perunoiden ja pastojen puuttuessa aterian jaksaa
päättää mainiosti juustoilla tai jälkiruoalla sekä kupillisella hyvää kahvia.
Tuore, maukas leipä kruunaa annoksen.
Kahdelle tarvitaan:
150-200 g naudan sisä- tai ulkofileetä suikaloituna
1 sipuli
öljyä paistamiseen
½ lehtisellerinippu
1 punainen paprika
1 tl + 1 rkl balsamietikkaa
1 rkl soijakastiketta
suolaa
mustapippuria myllystä tai valitsemaasi pippurisekoitusta
rouhittuna
1 dl (valmis)tsatsikia
päälle jotakin seuraavista: halkaistuja kirsikkatomaatteja
tai viinirypäleitä, yrttejä tai oliiveja
Kuori ja pilko sipuli oikein hienoksi hakkelukseksi.
Kuullota sipulisilppu paistinpannulla öljyssä sillä aikaa kun suikaloit naudan
pihvilihan. Varo ruskistamasta sipulia. Huuhdo ja viipaloi samoin sellerinvarret sekä pese ja kuutioi
paprika, jonka siemenet on poistettu. Heitä pihvilihat sipulien joukkoon
pannulle ja paista paloja sekoitellen, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä -
ei missään nimessä kuivaksi käpristyneitä.
Mausta valitsemallasi
pippurisekoituksella, n. teelusikallisella balsamicoa ja lorauksella
soijakastiketta. Jaa lautasille selleriviipaleet ja paprikakuutiot. Nostele päälle lihasuikaleet ja loraus öljyä
sekä 1 rkl balsamicoa. Nosta kummankin annoksen päälle reilu lusikallinen
tsatsikia ja valitsemasi koristeet. Tarjoa niin kauan, kun liha on vielä
lämmintä. Sekoittele ainekset nopeasti keskenään ennen nauttimista.
käytä naudanlihan sijaan vaikkapa lämmitettyjä, keitettyjä, huolellisesti valutettuja papuja tai kikherneitä. Valmista ohje muutoin täysin samoin kuin edellämainittu, eli lämmittäen pavut paistetun sipulin kanssa pannulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti