lauantai 17. maaliskuuta 2012


LEPPEÄ LAUANTAISALAATTI




”Virheet ovat uusien teiden näyttäjiä, puute mielikuvituksen moottori”




Viikonloppu, mikä ihanuus! Mutta millä tavoin sitä voisi juhlistaa? Aina jääkaappi ei pursua erikoisuuksia, pikemminkin sinne jäävät viimeiseksi usein vähemmän houkuttelevat tavallisuudet, jotka eivät ole kelvanneet aiempiin ohjeisiin. Useimmiten siellä nököttää vihannes jos toinenkin, jonka avulla saa mielikuvituksen avulla loihdittua jotakin, ja parhaimmillaan jotakin erityisen hyvää.

Tällaisia pohdiskelin sekoitellessani kastiketta salaattiini, jonka haalin jääkaapin uumenista taannoin. Ohje on niin helppo ja nopea, että minulta meni sen valmistamiseen vartti- minä aikana valokuvasin annoksen tuossa ajassa niin ikään (enkä myönnä liioittelevani kovin paljoa).

Naudanlihasalaatista saa oivan vaihtoehdon vallitsevalle kanasalaattitendensille, ja mikä parasta, raskauttavien perunoiden ja pastojen puuttuessa aterian jaksaa päättää mainiosti juustoilla tai jälkiruoalla sekä kupillisella hyvää kahvia. Tuore, maukas leipä kruunaa annoksen.


Kahdelle tarvitaan:

150-200 g naudan sisä- tai ulkofileetä suikaloituna

1 sipuli

öljyä paistamiseen

½ lehtisellerinippu

1 punainen paprika

1 tl + 1 rkl balsamietikkaa

1 rkl soijakastiketta

suolaa

mustapippuria myllystä tai valitsemaasi pippurisekoitusta rouhittuna

1 dl (valmis)tsatsikia

päälle jotakin seuraavista: halkaistuja kirsikkatomaatteja tai viinirypäleitä, yrttejä tai oliiveja

Kuori ja pilko sipuli oikein hienoksi hakkelukseksi. Kuullota sipulisilppu paistinpannulla öljyssä sillä aikaa kun suikaloit naudan pihvilihan. Varo ruskistamasta sipulia. Huuhdo ja viipaloi samoin sellerinvarret sekä pese ja kuutioi paprika, jonka siemenet on poistettu. Heitä pihvilihat sipulien joukkoon pannulle ja paista paloja sekoitellen, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä - ei missään nimessä kuivaksi käpristyneitä.
 Mausta valitsemallasi pippurisekoituksella, n. teelusikallisella balsamicoa ja lorauksella soijakastiketta. Jaa lautasille selleriviipaleet ja paprikakuutiot.  Nostele päälle lihasuikaleet ja loraus öljyä sekä 1 rkl balsamicoa. Nosta kummankin annoksen päälle reilu lusikallinen tsatsikia ja valitsemasi koristeet. Tarjoa niin kauan, kun liha on vielä lämmintä. Sekoittele ainekset nopeasti keskenään ennen nauttimista.
   

VEGAANIVINKKI: 
 käytä naudanlihan sijaan vaikkapa lämmitettyjä, keitettyjä, huolellisesti valutettuja papuja tai kikherneitä. Valmista ohje muutoin täysin samoin kuin edellämainittu, eli lämmittäen pavut paistetun sipulin kanssa pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti