Sitrusmarinoitu lohisalaatti |
Mitähän uutta ja herkullista sitä taas keksisi. Ainekset, joita jääkaapista löytyy, ovat harvemmin jotakin aivan ihmeellistä, verrattavissa eksoottisten maiden mieltäylentäviin inspiratioihin. Eipä hätää! Myös vanhoista tutuista aineksista saa uudella tapaa yhdistelemällä aivan uusia ruokia. Maailmankaikkeuskin luotiin ihan perustavaa laatua olevista aineksista. Yhdistelemisessä sen salaisuus!
Vinkki:
Ohjetta voi kernaasti kokeilla tonnikalan, kirjolohen, ja kaikkien mahdollisten muidenkin graavikalojen kera.
Sitrusmarinoitu lohisalaatti
Kahdelle tarvitaan:
200 g jäävuorisalaattia
150-200 g graavilohta
1 sitruuna
loraus oliiviöljyä
Jotain seuraavista:
tuoretta tilliä
1 rkl kapriksia
1 suikaloitu vihreä omena
2 keitettyä munaa
1 tl jotakin seuraavista:
raastettua inkivääriä
tai
wasabia
tai
Dijon- sinappia
Viipaloi lohi suikaleiksi. Sekoita sitruunasta puristettu mehu, lohisuikaleet ja öljy, sekä jokin yllämainituista aromiaineista: inkivääriä, wasabia, tai sinappia. Voit lisätä myös hienonnettuja kapriksia tai tilliä sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Anna seoksen tekeytyä viidestä kymmeneen minuttiin.
Suikaloi salaatti ja jaa lautasille. Jaa lohisuikaleet marinadinsa kera salaatin päälle. Asettele myös valitsemasi lisukeainekset lautasille.Koristele esimerkiksi tillillä. Tarjoile raikkaan roséviinin ja hyvän leivän kera illan iloksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti