Valkosipulispagetti neljälle
Tarvitaan:
1 kokonainen valkosipuli per ruokailija (usko pois, valmiina se tuskin riittää)
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
pinnalle parmesania
250 g Barillo-spagettia
Kuvassa näkyy valkosipulien optimaalinen kypsyysaste. |
Kuori ja pilko kaikki kynnet ja kaada pieneen kattilaan. Kaada päälle myös oliiviöljy ja suolaa sekä reilusti vastarouhittua pippuria. (Pippurimylly on tämän ohjeen suhteen ehdoton). Kypsennä hiljaisella tulella, kunnes valkosipulit ovat läpikotaisin kypsiä, mutta HUOM, eivät missään nimessä saa ruskistua!
Keitä spagetti al dente paketin ohjeen mukaan. Valuta, ja sekoita yhteen valkosipuliseoksen kera. Tarjoa lisänä runsain mitoin vastaraastettua parmesania.
VINKKI: Ohjeeseen sopivat erinomaisesti silputut, öljyssä säilötyty aurinkokuivatut tomaatit ja sitä koristavat revityt basilikalehdet. Nämä ovat kuitenkin viitteellisiä, sillä pelkkä pasta ja valkosipulit öljyineen ovat todella maukas yhdistelmä.
VINKKI 2: kokeile näin valmistettuja valkosipuleita esim. lohen tai pihvin särpiminä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti