sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

HYVÄÄ, HELPPOA VIIKONLOPPUA!

Viimeviikoni hujahtikin ihan luvattoman nopeasti. Ohjeita on kertynyt ihan päivittäin, en vain ole päässyt siirtämään niitä luettavaksenne. Seuraava ohje on tästä vaatimattomasta esittelystä huolimatta yksi maailman parhaista: Mieheni Karibialta vakoilema ohje on yhtälailla pelastanut kuin juhlistanutkin arkeamme jo pian kymmenen vuotta. Jo pelkkä ajatuskin valkosipulipastasta saa hullunkiillon valkosipulinystävän silmiin.




Valkosipulispagetti neljälle

Tarvitaan:

1 kokonainen valkosipuli per ruokailija (usko pois, valmiina se tuskin riittää)
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

pinnalle parmesania

250 g Barillo-spagettia

Kuvassa näkyy valkosipulien optimaalinen kypsyysaste.


Kuori ja pilko kaikki kynnet ja kaada pieneen kattilaan. Kaada päälle myös oliiviöljy ja suolaa sekä reilusti vastarouhittua pippuria. (Pippurimylly on tämän ohjeen suhteen ehdoton). Kypsennä hiljaisella tulella, kunnes valkosipulit ovat läpikotaisin kypsiä, mutta HUOM, eivät missään nimessä saa ruskistua!

Keitä spagetti al dente paketin ohjeen mukaan. Valuta, ja sekoita yhteen valkosipuliseoksen kera. Tarjoa lisänä runsain mitoin vastaraastettua parmesania.

VINKKI: Ohjeeseen sopivat erinomaisesti silputut, öljyssä säilötyty aurinkokuivatut tomaatit ja sitä koristavat revityt basilikalehdet. Nämä ovat kuitenkin viitteellisiä, sillä pelkkä pasta ja valkosipulit öljyineen ovat todella maukas yhdistelmä.

VINKKI 2: kokeile näin valmistettuja valkosipuleita esim. lohen tai pihvin särpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti