keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

KUKAUDEN VIERASKYNÄ: TEIJA ESITTÄYTYY



Rakkaat ystävät,  sallikaa minun esitellä: Olen saanut huhtikuulle vieraakseni blogimaailman taivaalle nousevan tähden, Teija Korpelan. Teijan blogiin pääsee napsauttamalla kirjoituksen lopussa olevaa linkkiä.





Makumatkalla

Tutustuin Vernaan mieheni kautta reilu kuukausi sitten. Maistelimme samettista perunakeittoa, söimme taivaallisia muffineita ja Verna antoi minulle luettavaksi muutaman ruoka-aiheisen artikkelinsa. Häneen keittokirjaansa olinkin jo tutustunut aiemmin. Parin tunnin keskustelujen jälkeen mielessäni oli vain yksi kysymys: "Verna miksi sinä et kirjoita ruokablogia?". Verna vastasi: "Nii-in, hyvä kysymys". Kului päivä, lähetin Vernalle lukuun suosikkiblogejani. Muutama päivä kului lisää ja sain sähköpostiini ilouutisen; Verna kertoi avanneensa oman blogin! Hienoa!

Blogit ovat mainio tämän hetken ilmiö, itseilmaisun ja tiedonvälityksen muoto. Toivottavasti ilmiö ei ole vain ohimenevä muoti-ilmiö, vaan niistä tulee pysyvä tapa viestiä.

Vieraskynäkirjoitus mahdollisuus on suuri kunnia. Tässä teille muutama suosikkireseptini; valikoituja makuja maailmalta.

Matkustin muutama kuukausi sitten Dubaihin, jossa ihastuin Libanonilaiseen kahviin. Kahvi on hyvää. Sen todistaa anoppinikin, joka söi tästä kahvista kahvinporotkin.
Libanonilainen kahvi
Tarvitaan:
- Pieni kahvipannu eli Ibrik (minulla on 2,5 dl Ibrik)
- Kardemummalla maustettua kahvia
- Vettä
- Sokeria


Laita ibrikin pohjalle noin 4 tl kahvia ja kaada se sitten täyteen vettä. Sekoita mukaan myös hieman sokeria makua antamaan. Itse laitan sokeria noin 2 tl 2,5 delilitran ibrikiin.


Kiehauta kahvi levyllä koko ajan sekoittaen.


Tarjoile pienestä kupista.

Toinen reseptini sopii hyvin tarjoiltavaksi Libanonilaisen kahvin seurana, kyseessä on nimittäin Key Lime Pie. Key Lime Pie on Floridan eteläisimmän osan Key Westin oma herkku. Matkustaessani Key Westiin tämä piirakka tuli vastaan jokaisen kadun kulmassa. Idea tämän tekemiseen lähti siitä, että mieheni on asunut Floridassa, mutta hän ei ollut kuullutkaan kyseisestä piirakasta. Niinpä aloin tekemään Suomen versiota tästä klassikko piirakasta.

Key lime Pie

8 munankeltuaista
2 tlk sokeroitua maitotiivistettä
5 limetin kuori ja mehu
2 tlk kuohukermaa

pohja
500 g Digestive keksejä
200 g voita


Murskaa Digestivekeksit hienoksi ja sekoita mukaan voisula. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa noin 20 minuuttia ja anna sen sitten jäähtyä.


Sekoita keltuaiset, maitotiiviste sekä limettien kuori ja mehu. Seos sakenee itsestään, joten sitä ei tarvitse vatkata kovin paljoa.

Kaada seos jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja paista piirakkaa 20-30 minuuttia 150 asteessa.
Laita piirakka yöksi jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa kerma ennen tarjoilua pehmeäksi vaahdoksi ja levitä piirakan päälle.
Alkuperäinen Key Lime Pie on marenkikuorrutteinen. Itse kuitenkin tykkään pehmeästä kermavaahdosta kirpsakan limen kumppanina.

p.s. Teijan blogiin pääsette tutustumaan osoitteessa:
           http://casadikerttuli.wordpress.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti