tiistai 17. huhtikuuta 2012

PARSAKEVÄT


Maasta nuppunsa ylös tunkevat parsanuput todistavat talven lopullisesta seläytyksestä. Viimeyönä lunta satoi kuitenkin sankasti ja positiivisella asenteella oli jälleen kerran käyttöä. Suorastaan ylimaallisen lohdun toi kaupan ensimetreillä lojuva parsakasa, jota katsellessa saattoi vaikuttua siitä, että kevät on jo ainakin Unkarissa. Mielikuvituksen siivin voi nähdä kuinka kevät hiipii lähestyvän parsakauden muassa pohjoista kohti, vääjäämättä, kuin räntälumen mukana hiljakseensulavat mustanharmaat lumikasat häviävät. Yöllisestä räntäsateesta huolimatta.

Parsoja suolalihan ja mintunversojen kera

Kahdelle tarvitaan:
1 nippu parsoja
100-200 g suolalihaa
mintunversoja

Kastikeeseen:
1 rkl Dijon -sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl Balsamico-etikkaa
ripaus suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
(1 tl henoksi hakattua sipulia)

Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä nuput veden yläpuolella noin viitisen minuttia. Kaada parsat nuppuineen veteen ja anna kiehua vielä pari minuttia. Valuta hyvin.

Sekoita kastiketta varten keskenään sinappi, sitruunamehu ja balsamico. Mausta suolalla. Kaada sitten oliiviöljy norona joukkoon jatkuvasti sekoittaen, kunnes saat paksun kastikkeen. Mausta halutessasi teelusikallisella hienoksi hakattua sipulia.

Nostele vielä lämpimät parsat lautasille suolalihan kanssa. Jaa kastike molempien annosten päälle ja koristele annos mintunlehdillä. Syö sellaisenaan alkupalana. Pääruokaparsat voi tarjota esim. sipulisen pyttipannun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti