Olen ollut erityisen ilahtunut saadessani huomata, että blogiani luetaan myös Venäjältä käsin. Venäjä on minusta ihana ruokamaa. Venäjän ruokakultuurissa yhdistyvät monet maistuvat elementit. Ranskalainen hienostuneisuus ja itämaiden eksotiikka ovat läsnä kotoisasti sävytettyinä. Olisikin mainiota saada jokin ohje Venäjältä käsin tänne blogiini. Sitä odotellessa, ohessa oma Stroganoff-reseptini. Aluksi ajattelin mainostaa sitä perinteisenä, mutta huomasin, että olinkin muunnellut ohjetta jo senverran, että parempi jättää moinen reklaami käyttämättä.
Lisää paseerattu tomaatti lihan ja paistoliemen joukkoon |
Neljälle tarvitaan:
300 g naudan paistia tai filettä suikaleina
1-2 sipulia
500 g paseerattua tomaattia
1 dl smetanaa
provencen yrttisekoitusta
paistamiseen öljyä
Tarjoiluun 1 pilkottu suolakurkku tai kotitekoista tsatsikia
Suikaloi liha ja sipulit, ja paista pienissä erissä öljyssä pannulla. Siirrä kattilaan. Lisää pasitinpannuun tilkka vettä niin, että maku siirtyy siihen, ja kaada lihojen päälle. Lisää myös paseerattu tomaatti sekä hyppysellinen provencen yrttisekoitusta. Mitään jauhoja ei suurustamiseen tarvita, pehmennyt sipuli ja tomaattipyree hoitavat saostamisen hautuessaan. Anna hautua useita tunteja hiljalleen muhien, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi smetana ja kuutioitu suolakurkku. Virkistävänä vaihtoehtona voit korvata smetanan (ja miksei suolakurkunkin) runsaalla desilitralla kreikkalaiseen tai turkkilaiseen jogurttiin valmistettua tsatsikia. Valkosipuli ja minutun aromit tuovat uutta piristystä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti