torstai 5. huhtikuuta 2012

MÄMMI SIIRTYY SALONKIIN






Tässä resepti vielä teille, jotka ovat päätyneet vuosittaisessa mämmi-pasha kaksintaistelussa mämmin puolelle, mutta pohditte silti, mitenkä tätä perinneherkkua voisi tarjota ilman, että siitä väännetään pöydässä jokavuotisia vitsejä.


Lyonista lounasvieraakseni tänäaamuna lentänyt ranskalaisvieras aloitteli ateriansa mämmioluella. Mämmiolut sai vuolaita ja aidon ihastuneita kiitoksia luonnollisesta maustaan. Kalapainotteinen ateria huipentui mämmijälkiruokaan, jonka vieraani arveli sisältävän kahvia ja suklaata. Väärin, ainakin sen kahvin osalta. Vieras kiinnostui mämmistä osana ruokakulttuuriamme lopulta siinä määrin, että maistelimme itseään raaka-ainetta vielä jälkiruoan loputtuakin. Ateria päättyi juhlavasti vieraamme toteamukseen:"Tätä vien mukanani Ranskaan"


Kaikki ulkomaalaiset ajattelevat mämmin sisältävän suklaata edes mausteena. Tämän vuoksi ajattelin tehdä väittämstä tälläkertaa totta. Maku on pehmeä ja ihana. Ohje on helppo toteuttaa, ja erittäin riittoisaa. Pidemmittä puheitta, olkaa hyvät:



Mämmi ja Mignon-suklaa on aivan  käsittämättömän herkullinen yhdistelmä jo tässäkin vaiheessa.


SUKALAINEN MÄMMIVAAHTO neljälle

Tarvitset
 2 dl kuohukermaa
1 dl mämmiä
1 Mignon- suklaamuna
1/2 appelsiinin raastettu kuori
Koristeluun:
n. 30 g tummaa suklaata

Pesi appelsiini, kuivaa ja raasta puolikaan kuoren keltainen osa. Kuori, ja sulata Mignon-muna vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita mämmi vähän jäähtyneeseen suklaaseen. Sekoita mämmisuklaa vaahdotetun kerman ja appelsiininkuoriraasteen kera. Annostele pienikokoisiin jälkiruokakuppeihin, koristeellisiin kahvikuppeihin tai laseihin. Tarjoa hyvän pääsiäisaterian päätteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti