maanantai 16. huhtikuuta 2012

OTTAA KAALISTA...

...tarttuu kaaliin

...ja tekee siitä kaalipataa!


Kaali on yksi niitä maailman ruokaihmeitä, joita ei väsy koskaan hämmästelemästä. Kaalin kalsiumpitoisuus on samaa luokkaa jogurtin kanssa (HS:n kalsiumpitoisuusvertailun mukaan), mutta sen kilohinta laahaa perunan kanssa pohjalukemissa. Kaali on hyvin säilyvää, kuitu- ja C-vitamiinipitoista- ja haudutettuna aivan ihanaa! Kaali taipuu niin kevätrullien täytteeksi yhtä hyvin kuin kaalikääryleiden rulla-aineeksi. Erinomaista salaattia siitä saa kun viipaloi sen aivan hienoiksi suikaleiksi ja maustaa tillillä, sitruunalla, ripauksella suolaa ja oliiviöljyllä.

Kaikesta tästä seuraa se, että kaalia kannattaa aina pitää varastossa. Seuraavaan ohjeeseen käytän karjalanpaistilihoja, mutta kaalin maku nostaa ihanasti etenkin porsaanlihan aromit esiin.

IHANA KAALI-PORSASPATA UUNISSA

Tarvitaan:
800 gr porsaan palapaistia tai karjalanpaistilihoja
1/2 suuresta kaalista
1 sipuli
1tl raastettua inkivääriä
soijakastiketta
suolaa ja pippuria maun mukaan

Paista kaalit paistinpannulla öljyssä kolmessa- neljässä erässä pannun koosta ja vetoisuudesta riippuen. Älä kuitenkaan ruskista. Kaada kaalit sitten uunivuokaan yhdessä lihapalojen kanssa. Lisää mausteet sekä vettä niin paljon, että ainekset melkein peittyvät. Hauduta 180 asteisessa uunissa puolisentoista- kaksi tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Mausta halutessasi suolalla. Tarjoa sellaisenaan tai kuoriperunoiden tai keitetyn riisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti