torstai 12. huhtikuuta 2012
LANTTUVARKAAN LAMMASKEITTO
Lammasta, ja vielä kerran pojjaat!
Voi tosin olla, että lampaanviulut on jo kaluttu moneen kertaan. Mikäli viulua jäi jäljelle, sen rippeet voi keittää lanttukeitoksi, mikälii se ei ole kadonnut jo hernekeiton raaka-aineiksi. Lammasta on kaupoissa reilunlaisesti tarjolla toki pääsiäisen jälkeen edelleen, ja kaikille luisille paloille tämä keitto sopiikin mainiosti.
Ohje on helppo, maukas ja terveellinen kunhan malttaa antaa lampaan kiehua riittävän kauan.
Tarvitaan:
800 g lampaanpotkaa tai palapaistia
pieni tölkki tomaattipyreetä
300 g lanttua kuutioina
1 purjosipuli
1 porkkana
3-4 valkosipulinkynttä
1/2 dl soijakastiketta
200 g pala kaalia
ripaus rosmariinia
Laita lammas suuren kattilan pohjalle ja peitä vedellä. Lisää myös valkosipulit, pilkottu purjo, kuutioidut kasvikset, soijakastike ja rosmariini. Anna kiehua hiljakseen poreillen parisen tuntia, kunnes liha irtoaa luista helposti. Paloittele potka ja lisää lihat takaisin liemen sekaan. Mausta tomaattipyreellä ja suolalla sekä pippurilla maun mukaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti