Eräs suosikeistani on Ravintola Lehtovaaran parsamenu. Heidän parsamenusa tarjonnan kanssa suosittelen maistamaan talon samppanjaa, joka on laadultaan erinomaista, pikemmin kuin heidän suosittelemiaan parsaviinejä, jotka maistuivat samppanjan jälkeen perin vaatimattomilta. Mutta tämä on tietenkin makukysymys. Ohessa Lehtovaaran sivut, joista voi vilkuilla miten hienosti heillä lähtee nälkä, parsalla tai ilman:
http://www.lehtovaararavintola.fi/?TERVETULOA
Mutta osataan sitä kotonakin, ei parsan vuoksi ravitolaterassille ole pakko juosta, jos se siitä on kiinni. Monet suosivat parsaa Holladaise-keastikkeen kanssa. Minusta paksu, sinappinen ranskalainen kastike on kaikkein parasta. Kuten Lehtovaarassakin, pihvi käy parsan seuralaiseksi ihan sellaisenaan, samoin paistetut voissa paistetut kalafileet, kuten ahven. Myös kananmuna on perinteinen parsan kumppani. Tämänvuoksi vanha suomalainen ohje, " keitetyt munat kirpeän sisuksen kera" voisi olla mainio vaihtoehto.
Parsan kera näkyy mustaviinimarjasinapin kera tehty ranskalainen salaattikastike, tonnikalapäällystä sekä täytettyä kananmunaa. |
PARSAA TÄYTETTYJEN, KEITETTYJEN MUNIEN KERA
Keitä kannoistaan kuoritut parsat vedessä al dente. Nuput kypsyvät nopeammin kuin kanta, Tämä vuoksi ne kannattaa jättää veden yläpuolelle ja kaataa ne veteen lopuksi vai minutiksi, pariksi.
Keitä kananmunat koviksi. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja halkaise. Koverra keltuaiset kulhoon. Mausta teelusikallisella sinappia, parilla siivulla hienonnettua kinkkua, tomaattisilliä tai kaprista sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Lisää lopuksi ranskankermaa niin että saat pehmeän seoksen. Täytä munanpuolikkaat tällä seoksella ja tarjoa keitetyn parsan kera.
PARSAA TONNIKALAPÄÄLLYKSEN KERA
Valuta purkillinen tonnikalaa öljyssä. Sekoita tonnikalan joukkoon kulhossa puolikas salottisipulia sekä 1 rkl kapriksia. Sido ainekset sekoittamalla joukkoon noin desi majoneesia. Mausta pippurilla ja tarjoa parsan seurana. Ohjeiden kera maistuu kylmä, kuiva valkoviini, kuten Riesling, tai vaikkapa aito samppanja. Nythän on kevät, parsa-aika ja ihan pian myös vappu!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti