sunnuntai 31. maaliskuuta 2013
SITRUUNAINEN VIULUSOLO
Tämänvuoden lampaanviuluni valmistin perinteisestä kahvilampaasta poiketen "vanhanaikaisesti". T.s. käytin sellaisia mausteita, mitä olisin voinut kuvitella käytettäneen jo Jeesuksen elinaikana. Mene tiedä. Lampaaseeni tuli seuraavanlaiset mausteet:
1 sitruunan kuori ja mehu
1 rkl karkeata suolaa
2 rkl hunajaa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
3-4 kokonaista valkosipulia
loraus oliiviöljyä
Kaikki aineet hierotaan yltympäriinsä lampaan pintaan. Muutama valkosipulin kynsi ujutetaan rasvan ja lihan väliin, loput kokonaisuudessaan pellille. Paistetaan ensin puoli tuntia 180 asteessa. Unohdetaan viulu sitten folion alle uuniin useaksi tunniksi, mutta vähintään kahdeksi ja puoleksi. Nestettä lisätään tarpeen mukaan niin, ettei pelti pääse kuivumaan. Viulu käännetään ainakin kerran paistamisen aikana. Paistetaan samalla pellillä ristiviilloin avattuja kokonaisia uuniperunoita, joille valellaan lientä myös paistamisen aikana.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti