lauantai 9. maaliskuuta 2013

MAKEATA (kerrankin) MAHAN TÄYDELTÄ!


Kakku kesken täyttämistä




Tämänkertainen suklaakakku syntyi aikalailla vahingossa. Minun piti tehdä toinen, mutta sitten puuttui yksi ainesosa, joka piti korvata toisella. Siitä puolestaan syntyi kierre, jonka seurauksena valtavan maukas ja helppo kakku, josta saa noin 10 annosta.
Kakun ehdottomasti paras puoli on sen helppo valmistus. Maku tulee hyvänä kakkosena!
Kakun voi tarjota sellaisenaan, suklaalla kuorrutettuna. Toinen vaihtoehto on täyttää se vaikkapa pakastearkun mainioilla marja-aarteilla, joita kuohkea ja vaniljainen kermavaahto oivasti piristää.

Tarvitaan:
100 g voita
50 g tummaa leivontasuklaata
1,5 dl kermaa
Enään suklaakuorrutusta vailla...
1/2 dl vahvaa kahvia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Täytteeseen:
1 tlk kuohukermaa
1 dl vadelmahilloa
1 dl marjoja

Kuorrutukseen:
150 g tummaa suklaata
2 rkl ruokaöljyä

Sulata voi ja suklaa yhdessä. Lisää joukkoon kahvi ja kerma. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää lopuksi munat yksitellen sekoittaen voiseokseen. Siivilöi kuivat aineet mukaan. Kaada voideltuun, pyöreään kakkumuottiin. Paista esilämmitetyssä uunin keskiosassa 180 asteessa n. 45 minuuttia. Kun kakun reunat alkavat vetäytyä muotista, alkaa se olla kypsä. Kumoa ritilälle, ja anna jäähtyä peittämättä. Kuorruta sulatetun suklaan ja ruokaöljyn seoksella, tai täytä vadelmahillolla, vaniljasokerilla maustetulla vispikermalla ja sulatetuilla pakastemarjoilla. Lisää marjoihin tarvittaessa pari ruokalusikallista sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti