sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

HUOMINEN SAA ODOTTAA

-KAURALASTUKAKKU

Kuopuksellani oli taannoin nimipäivä. Koska hän on innokas apulaiseni, ja osallistuu Arjen Juhlan luomiseen mielusti omalla panoksellaan, oli hänenllä oman nimipäivän viettonsa suhteen selvät mielipiteet. Tämä esikouluikäinen tyttö neuvoi minua jo monta päivää ennen h-hetkeään, kuinka hänen nimipäiväkakkunsa pohjat tulee tehdä kauralevyistä. Ensimmäiselle levylle tulee kuulemma kermaa ja tomusokeria, toiselle sulaa maitosuklaata ja kolmannelle kinuskitahnalla maustettua kermaa ja lopuksi mansikoita ja nonparelleja. Ei siinä sitten muuta, kuin kakun tekoon. Voihan jehna! Kakku on niin hyvää, että hetkeksi kaiken muun voi huoletta unohtaa.
 
 
 

Tein pohjat klassisen kauralastuohjeen mukaan, jotka paistoin kolmessa erässä uunin keskitasossa, n. 7 minuuttia kutakin.

Kauralastuja varten tarvitset:
2 dl sokeria
2 dl kauraiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilasokeria
1/2 dl kevytkermaa
1 1/2 dl sulatettua voita
1/2 dl siirappia

Sekoita keskenään kuivat aineet
sulata voi, ja anna hieman jäähtyä. Lisää muut nestemäiset aineet voihin. Sekoita kaikki aineet keskenään. Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile kustakin leivinpaperille pyöreä levy, n. 20 cm halkaisijaltaan. Paista kutakin uunissa n. 7-10 minuuttia, kunnes keskiosa lakkaa kuplimsta ja levy on kauniin kullanruskea. jäähdytä levyt.

Tarvitset vielä:
1 tölkki kermaa
100 g suklaata ja 1 rkl mietoa ruokaöljyä
rasiallinen mansikoita
kourallinen toffeekaramelleja
(nonparelleja)

Sulata toffeekaramellit lisäten sulamisen alkuvaiheessa tilkka vettä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään kermavaahto ja karamellitahna. Sulata myös suklaa ja öljy yhdessä. Anna hieman jäähtyä. Rakenna kakku vuoraten ensimmäinen levy karamellikermalla, toinen sulalla suklaalla ja kolmas vielä karamellikermalla. Koristele mansikoilla ( ja nonparelleilla). Anna kakun vetäytyä viileässä kaikessa rauhassa. Kakku on nimitäin alussa melko sitkeää, mutta pehmeää täytteiden vaikutuksesta onkin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti