lauantai 16. maaliskuuta 2013

SIIKAHURMIO


SIIKAA PAAHDETUN PARSAKAALIN KERA RIISIPEDILLÄ

 
K-kauppiaan tuoreen siikatarjouksen ansiosta pääsimme herkuttelemaan viikonloppua aivan käsittämättömän ihanalla siikanautinnolla. Parsakaalin paahteinen aromi käy mainiosti miedon kalan ja riisin seuraksi. 

Tarvitaan:

1 kg siika, jonka sisälmykset on poistettu

1 suuri sipuli

500 g kypsentämätöntä parsakaalia

pilkottuna

2 dl pitkäjyväistä riisiä

2 kasvisliemikuutiota

2 dl  valkoviiniä

2 dl ranskankermaa

Tarjoiluun: sitruunalohkoja

Kiehauta riisi vedessä yhdessä sipulikuutioiden ja kasvisliemen kera. Anna kiehua hiljaisella tulella noin kymmenen minuuttia. Siivilöi riisi ja sipulit, mutta älä heitä lientä pois. Voitele uunivuoka ja kaada riisi-sipuliseos siihen. Nosta siika näin muodostuneelle riisipedille. Taittele parsakaalin nuput irti rungosta, ja nostele ne myös riisin päälle kalan viereen. Kaada kalan ja parsojen päälle ja sisälle valkoviini. Ripottele kalan päälle ja sisälle suolaa. Nostele koko komeuden pinnalle ja kalan sisään ranskankermaa. Laita uuniin hautumaan noin 180 asteeseen. Lisää riisin keitinlientä riisille sitä mukaa, kun se näyttää kuivuvan. Voit käännellä parsakaalinuppuja kertaalleen, mikäli ne tuntuvat paahtuvan toiselta puolen liikaa. Voit myös painella niitä syvemmälle riisin sisään. Kala on valmista noin 45 minuutin ja tunnin välillä siitä kun se laitetaan uuniin. Mikäli olet epävarma, kokeile haarukalla, lohkeaako kala helposti vaikuttamatta kuivalta. Hivenen raa´aksi jäänyttä kalaa voi aina kypsentää lisää, mutta ylikypsäksi kuivunutta ei saa enää meheväksi.

Tarjoile kalan kanssa sitruunalohkoja erillisestä kulhosta, sekä juomaksi kypsentäessäsi käyttämääsi viiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti