SIIKAA
PAAHDETUN PARSAKAALIN KERA RIISIPEDILLÄ
K-kauppiaan tuoreen siikatarjouksen ansiosta pääsimme herkuttelemaan viikonloppua aivan käsittämättömän ihanalla siikanautinnolla. Parsakaalin paahteinen aromi käy mainiosti miedon kalan ja riisin
seuraksi.
Tarvitaan:
1 kg siika,
jonka sisälmykset on poistettu
1 suuri
sipuli
500 g kypsentämätöntä
parsakaalia
2 dl
pitkäjyväistä riisiä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl valkoviiniä
2 dl
ranskankermaa
Tarjoiluun: sitruunalohkoja
Kiehauta
riisi vedessä yhdessä sipulikuutioiden ja kasvisliemen kera. Anna kiehua
hiljaisella tulella noin kymmenen minuuttia. Siivilöi riisi ja sipulit, mutta
älä heitä lientä pois. Voitele uunivuoka ja kaada riisi-sipuliseos siihen.
Nosta siika näin muodostuneelle riisipedille. Taittele parsakaalin nuput irti
rungosta, ja nostele ne myös riisin päälle kalan viereen. Kaada kalan ja
parsojen päälle ja sisälle valkoviini. Ripottele kalan päälle ja sisälle
suolaa. Nostele koko komeuden pinnalle ja kalan sisään ranskankermaa. Laita
uuniin hautumaan noin 180 asteeseen. Lisää riisin keitinlientä riisille sitä
mukaa, kun se näyttää kuivuvan. Voit käännellä parsakaalinuppuja kertaalleen,
mikäli ne tuntuvat paahtuvan toiselta puolen liikaa. Voit myös painella niitä
syvemmälle riisin sisään. Kala on valmista noin 45 minuutin ja tunnin välillä
siitä kun se laitetaan uuniin. Mikäli olet epävarma, kokeile haarukalla,
lohkeaako kala helposti vaikuttamatta kuivalta. Hivenen raa´aksi jäänyttä kalaa
voi aina kypsentää lisää, mutta ylikypsäksi kuivunutta ei saa enää meheväksi.
Tarjoile
kalan kanssa sitruunalohkoja erillisestä kulhosta, sekä juomaksi kypsentäessäsi
käyttämääsi viiniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti