perjantai 8. maaliskuuta 2013

PERJANTAIN NOPEAT

Jos perjantai- illallinen valmistetaan kotona, pitää sen tulla nopeasti. Tänään vietettiin naistenpäivää, joten jostakin kumman syystä juuri silloin tekee mieli valmistaa ateria kotona: Onhan meitä täällä sentään kaksi naista! No, miten siis valmistaa ateria hetkessä, kun koko viikko painaa niskassa, ja tytön baleti loppuu vasta seitsemältä illalla. Illan lautasmalli syntyi kampelafileiden ympärille. Kapristen yhdistäminen voissapaistettuihin kampelafileisiin on alunpitäen ranskalainen klassikko. Eli, voilá: (suomeksi voilla eli voissa)





VOISSA PAISTETTUJA KAMPELAFILEITÄ JA TAGLIATELLEJA salaatin kera

Tarvitaan
100-150 g pieniä kampelafileitä / ruokailija
 5 tagilatellekerää / ruokailija
salaattisekoitusta
1 rkl kapriksia
50 g voita
korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
balsamicoa suihkepullossa
oliiviöljyä
1/2 sitruuna

Puhdista salaatti, ja asettele lautasille.

Keitä tagliatellet al dente runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Laita puolet voista pannulle, ja paista tagilatelleja hiljalleen, kunnes puolet tagilatelleista on muuttunut rapeiksi, puolet saavat jäädä pehmeiksi.

Leikkaa kampelafileet kahtia ja kääntele korppujauhoissa. Paista voin ja oliiviöljyn seoksessa (toisessa) paistinpannussa kauniin kullanruskeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kieräytä kaprikset lopuksi pannulla, juuri senverran, että ne lämpiävät.

Tarjoilu voi tapahtua joko ravinto-opillisen oikeaoppisesti, eli puolet lautasesta sitä salaattia, tai sitten vääräoppisesti niin, että öljyllä, suolalla ja pippurilla maustetut salaattilehdet sekoitetaan löyhästi keskenään, ja kampelafileet nostellaan keon päälle. Kaada tai nostele voiset kaprikset keon päällimäisiksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti