Lämmin leipä, tuo 80-luvun helmi ja lahja ruokakulttuurillemme, säihkyy nykyään harvoin illanistujaisten paraatipaikalla. Ja kuka kaipaisikaan tonnikala-juusto-tölkkiananasläpysköitä nyt, kun tarjolla on susheja ja laadukkaita nautiskelujuustoja. Seuraavalla tavalla valmistettuna lämppärit voivat tosin tehdä kuin vaivihkaa uuden paluun. Kyseessä ei ole mikä tahansa kengänpohja, vaan pikemminkin leivn päälle lämmitetty salaattikeko. Ja tällä kertaa kunnon juustot esiin!
Kahdelle tarvitaan:
1/2 kelta- tai punasipuli, hienoksi pilkottuna
2 tomaattia kuutioituna
1-2 rkl oliiveja
ripaus oreganoa
1 tl viinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa, pippuria ja oreganoa
1 mozarellapallo ja/tai muuta kermaista juustoa
lisäksi jotakin seuraavista (tai kaikkia)
vihreää salaattia
viipaloituja, tuoreita herkkusieniä
kapriksia
Esilämmitä uuni kuumaksi.
Sekoita tomaatti, sipuli, oliivit ja mausteet salaatiksi. Tasaa keoiksi paahdettujen vuokaleipien päälle. Nostaa viimeiseksi päälle viipaloitua juustoa niin paljon kuin sielu sietää. Paahda uunissa, kunnes juusto alkaa saada väriä. Nostele leivät salaatin päälle lautasille. Koristele viipaloiduilla herkkusienillä ja/tai kapriksilla. Nauti mahdollisimman kuumana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti