Viikonlopun paras hetki on oikeastaan useaan otteeseen. Parhaat hetket ajoittuvat - yllätys yllätys- miltei aina ruokahetken läheisyyteen, jollei peräti yhteyteen. Ne alkavat heti perjantaina, kun koko perhe on jälleen koossa, ja koko hauskuus on vasta edessä. Lauantain paras hetki on kun käly tulee lounaalle. Sunnuntain paras hetki on herätä aamulla vihdoin levänneenä. Mutta parhaat makeat hetket ajoittuvat useinmiten sunnuntai-illalle. Silloin jaksaa harvemmin valmistaa mitään jättiaterioita. Aikuisille maistuu silloin usein pelkkä salaatti esim. juuston kera. Lapset sensijaan arvostavat yhdessä leivottua kakkua tai ohukaisia- tai edes puurpntähteistä tehtyä pannukakkua.
Seuraava pannukakku on kotoisin Bretagnesta. Bretagne tunnetaan Ranskassa tuoreen, herkullisen maidon ja voin alueena. Vaikka Bretgnessa ei briljeeratakaan varsin monimutkaisella keittotaidolla, osataan siellä aiheesta ylpeillä esim. crepeillä ja galeteilla- sekä tietenkin Far-pannukakulla.
Tarvitaan
4 munaa
2 dl jauhoja
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
8 dl täysmaitoa
(1 dl kuivattuja luumuja)
Liota luumuja kunnes ne ovat täysin pehmenneitä, ja kivet irtoavat niistä helposti. Vaihtoehtoisesti voit keittää niitä 10 min, kunnes kivet irtoavat.
Esilämmitä uuni n. 180 asteiseksi.
Kiehauta maito erillisessä kattilassa. Sekoita keskenään jauhot ja sokeri. Lisää munat jauhojen joukkoon kerralla, ja sekoita, kunnes saat tahmean taikinan. Vatkaa joukkoon sitten kiehahtanut maito, ja kaada seos esim. vuodeltuun lasagnevuokaan.
Paista uunin keskitasossa noin kymmenisen minuuttia, ja lisää sitten luumut. Jatka paistamista vielä n. 40 minuttia, kunnes pannukakku hyytyy ja saa kauniin kullanruskean sävyn.
Tarjoa hieman haaleana tai täysin jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti