Ihanaa, mutta vasta jäähtyneenä. Vaniljajäätelö auttaa asiaa :). |
Tarvitaan:
75 g voita
1 muna
1 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
Nypi huoneenlämpöiset ainekset pohjaksi, joka painellaan piirasvuoan pohjalle ja mahdollisimman paljon myös sivuille. Siirrä viileään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täytteeseen tarvitaan:
200 g pekaanipähkinöitä rouhittuna (säästä syrjään n. 20kpl koristelua varten)
2 dl sokeria
1 dl siirappia
3 munaa
50-100 g tositummaa suklaata (70%) rouhittuna
50 g voita
Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri, sekoita joukkoon voi, siirappi ja rouhitut suklaa- ja pekaanipähkinäpalaset. Kaada seos piirasvuokaan viilenneen taikinan päälle ja paista 180 asteesa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä mielellään haaleaksi ennen tarjoilua ja mmm. nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti