torstai 11. huhtikuuta 2013

NIMIPÄIVÄN MAKUJA: SUKLAINEN PEKAANIPIIRAS

Viime kirjoituskesta on aikaa, sillä koko perhe on ollut vuorotellen sairaana. Tänään päätin kuitenkin tarttua paitsi kauihaan, myös kameraan, ja juhlistaa nimipäivääni vanhan kunnon pekaanipiiraan voimin. Sanomattakin selvää, että uusi ohjehan siitä syntyi! Anna valmiin piiraan jäähtyä riittävästi, tulikuumat pähkinät maistuvat nimittän vain... no, kuumilta.


Ihanaa, mutta vasta jäähtyneenä. Vaniljajäätelö auttaa asiaa :).

Tarvitaan:
75 g voita
1 muna
1 dl sokeria
2,5 dl jauhoja

Nypi huoneenlämpöiset ainekset pohjaksi, joka painellaan piirasvuoan pohjalle ja mahdollisimman paljon myös sivuille. Siirrä viileään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täytteeseen tarvitaan:
200 g pekaanipähkinöitä rouhittuna (säästä syrjään n. 20kpl koristelua varten)
2 dl sokeria
1 dl siirappia
3 munaa
50-100 g tositummaa suklaata (70%) rouhittuna
50 g voita
Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri, sekoita joukkoon voi, siirappi ja rouhitut suklaa- ja pekaanipähkinäpalaset. Kaada seos piirasvuokaan viilenneen taikinan päälle ja paista 180 asteesa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä mielellään haaleaksi ennen tarjoilua ja mmm. nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti