sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

SUNNUNTAIN SULOISET




Käpristynyt paprika on herkkua. Etenkin, jos paprika on saanut käpristyä tummaksi uunissa. Idea toimii eritoten hieman nahistuneille paprikoille, mutta yhtälailla kukkeille ja pulskillekin. Laita paprika tai useampi uuniin 200 asteeseen mieluiten kiertoilmalle tai grillivastusten alle. Käänetele tarvittaessa, kunnes pinta on ruskea ja kurttuinen. Kasta kylmään veteen ja kuori. Halkaise ja poista kanta ja siemenet. Viipaloi siivuiksi ja asettele lautaselle. Pilko päälle yksi valkosipulinkynsi tai salottisipuli. Ripottele suolalla ja pippurilla. Valuttele päälle balsamicoa tai balsamisiirappia ja oliiviöljyä. Nauti alkupalana eli antipastona tai valuta koko komeus pizzataikinan päälle. Paista joko sinällään tai lisää päälle juustoa ja muita herkkuja. Valmiin paprikaherkun kanssa maistuu aidon fetajuuston kanssa valmistettu rucolasalaatti, jossa on mausteena samoija aineksia, kuin mitä paprikankin kanssa tuli, balsamicoa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.




Mozzarellan päällä on balsamicosiirappipisaroita. Marinoitujen paprikoiden lisänä on vihreitä oliiveja ja savukinkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti