Rakkaat lukijani!
Kuten olette todennäköisesti jo huomanneet, on suklaa lempiraaka-aineitani. Seuraava kakku on osoittautunut kestosuosikiksi vaikka on ollut olemassa vasta pari vaivaista viikkoa. Pakkohan se tähän on laittaa. Käytin ohjeeseen joulunajan vanhaa klassikkoa, luumumarmeladia, mutta sisareni muunnelma päärynähillolla ja mantelit korvaavilla kookoshiutaleilla toimi Ranskanoloissa kuulemma taivaallisesti myös.
(Kuva tähän tulee loppuviikosta, sillä kaapeli kuvien lataamiseen on matkalla...)
T
arvitaan:
3 munaa
1 dl sokeria (tai sokerinkaltaista tuotetta, kuten steviaa)
100 g tummaa suklaata
50 g voita
1 dl luumumarmeladia
1 rkl vehnäjauhoja (tai
1 dl mantelijauhetta
Kuorrutukseen:
1 dl vettä tai kermaa
1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri. Sulata suklaa yhdessä voin kera, anna jäähtyä hieman. Sekoita keskenään marmeladi, jauhot ja jauheet ja sekoita varovasti yhteen munan ja sulan suklaan kera. Paista pyöreässä tai esim. sydämen muotoisessa vuoassa uunin keskitasossa noin 8-10 minuuttia, niin että pinta on hyytynyt. Kakun sisusta jää löysäksi, mutta reunojen tulee olla kovettuneita. Anna jäähtyä kernaasti vuoassaan. Kakun voit tarjota näin tai kermavaahdon kera, tai jysäyttää syntisen kuorrutuksensa päälle.
Keitä kuorrutusainesosia kunnes seos alkaa iloisesti kuplia. Anna jäähtyä. Kumoa täysin jäähtynyt kakku varovasti tarjoilulautaselleen ja kuorruta jäähtyneellä kuorrutuksella. Mikäli sinua arveluttaa kumoaminen, voit kuorruttaa ja tarjota kakun vuoassaan, sillä sisus jää valuvaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti