tiistai 2. heinäkuuta 2013

KUKKAKAALIEN KUNINGAS

Heleätä kesää, rakkaat lukijani!




Tämän parempaa kukkakaalireseptiä ei uuden sadon kukkakaaleista yksinkertaisesti ole.  Kokeilkaa vaikka :)!

NOPEA KUKKAKAALIPAISTOS

Uudens sadon kukkakaalit valmistuvat nopeasti, vaikka niitä ei keittäisikään. Seuraava ohje maistuu  vaikka grillatun kalan höysteenä. Tai sellaisenaan.

Tarvitaan

1-2 uutta sipulia varsineen

1 keskikokoinen kukkakaali

1 dl kuohukermaa

suolaa ja pippuria maun mukaan

n. 2 rkl voita paistamiseen

Pilko sipulit varsineen, ja kuullota niiä hetki pannulla voissa. Raasta kukkakaali tai viipaloi terävällä veitsellä hyvin ohkaisiksi viipaleiksi. Näin palaset myös murenevat sopivasti. Lisää sipulien joukkoon hienonnetut kukkakaalit, n. ½ dl vettä sekä kuohukerma, sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Anna hautua kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen ja nauti. Oikein fiinin version saat murentamalla joukkoon loppuvaiheessa n. 50 g sinihomejuustoa !
Vaihtoehtoisesti voit korvata suolan kokonaan Pecorino-juustoraasteella. Käytä raastetta, niin paljon, että saat sopivan suolaisen maun. Sitä tarvitaan noin 0,5 dl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti