Tämän parempaa kukkakaalireseptiä ei uuden sadon kukkakaaleista yksinkertaisesti ole. Kokeilkaa vaikka :)!
NOPEA
KUKKAKAALIPAISTOS
Uudens sadon
kukkakaalit valmistuvat nopeasti, vaikka niitä ei keittäisikään. Seuraava ohje
maistuu vaikka grillatun kalan höysteenä. Tai sellaisenaan.
Tarvitaan
1-2 uutta sipulia
varsineen
1 keskikokoinen
kukkakaali
1 dl kuohukermaa
suolaa ja
pippuria maun mukaan
n. 2 rkl voita
paistamiseen
Pilko sipulit
varsineen, ja kuullota niiä hetki pannulla voissa. Raasta kukkakaali tai
viipaloi terävällä veitsellä hyvin ohkaisiksi viipaleiksi. Näin palaset myös
murenevat sopivasti. Lisää sipulien joukkoon hienonnetut kukkakaalit, n. ½ dl
vettä sekä kuohukerma, sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Anna hautua
kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen ja nauti. Oikein fiinin version saat
murentamalla joukkoon loppuvaiheessa n. 50 g sinihomejuustoa !
Vaihtoehtoisesti voit korvata suolan kokonaan Pecorino-juustoraasteella. Käytä raastetta, niin paljon, että saat sopivan suolaisen maun. Sitä tarvitaan noin 0,5 dl.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti