Eli: Ennakkoluulot romukoppaan!
Mansikka, tuo kesäinen palluraveitikka merkitsee minulle yhtälailla keskikesän huipentumaa, kuin veijarimme pesto. Molempia kuuluu nauttia mahdollisimman paljon mahdollisimman monessa muodossa niin kauan että kyllästys iskee. Tässä vaiheessa kyllästys tosin vaikuttaa minusta vielä verrattain kaukaiselta tavoitteelta.
Mikä olisikaan sen sopivampaa, kuin aloittaa yhdistämällä pestoon mansikoita. Mansikka raikastaa peston oivallisesti. Ainoa haittapuoli mansikassa on sen voimakas väri. Jos haluaa säilyttää peston vihreän olemuksen, pitää mansikoita lisätä yksi kerrallaan ja tarkistaa, ettei sen sävy ala hallita.
Tällaista pestoa kelpaa levitellä mm. halkaistujen, kullanruskeiksi paistettujen kanarintafileiden päälle.
Aloita valmistamalla pesto. Paista sitten rintapalat öljyssä kullanruskeiksi. Lisää n. 1 dl pestoa paistamisen loppuvaiheessa. Tarjoa mahdollisimman kuumana. |
Olen aina vierastanut mansikan ja mozzarellan liittoa (nobody´s perfect). Sensijaan sitruunalla höystetyn kylmäsavulohen kanssa mansikat ovat menestys vailla vertaa. Puserra vain reippaasti sitruunaa valmiiden kylmäsavulohiviipaleiden päälle ja vierelle runsaasti viipaloituja mansikoita. Päälle voi niin halutessa ripotella vielä mustapippurirouhetta. Ihanaa, ihanaa.
JA JÄLKIRUOAKSI
Kesän kenties heloin mansikkajälkiruoka syntyy kevyesti murskatuista mansikoista ja kookoskermasta. Pinnalle ripaus sokeria tai loraus (valmis)raparperikeittoa, ja kesän makoisin hetki on läsnä.
Eikä muuta kuin taas kesästä nauttimaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti