torstai 18. heinäkuuta 2013

KESÄN AURINKOA, KEITTIÖN HELPPOUTTA!



Rakkaat lukijani!


Aikaa on vierähtänyt viime kirjoituksesta. Se ei kuitenkaan johdu siitä, ettenkö olisi ollut kiinnostunut lukijoistani tai ruoanlaitosta, vaan pikemminkin päinvastoin. Olen laittanut ruokaa kaksitoistatuntisia päiviä: Kuvasimme viimeviikolla uutta keittokirjaani, jonka pitäisi ilmestyä ensi keväänä.

Mutta mitä kesälomalainen keittiössään kenties kaikkein eniten kaipaa, on se helppoutta. Uuden sadon vihervarsisipulit tekee gourmet-kokin  yhdestä jos toisestakin.  Niitä kannattaa tosiaan hyödyntää uupumukseen saakka. 

Kaikkein helpoimmat ja maukkaimmat kalaohjeet ovat syntyneet tällä helppo-tuore-keittiö menetelmälläni. Kokeile vaikkapa seuraavia yhdistelmiä:

Pannulla paistetaan lohi- tms. kalafileitä yhdessä tuoreiden sipulinvarsien kera. Mausta suolalla japippurilla, ja tarjoa sitruunamehulla ryyditettynä kuutioidun kurkun, oliivien ja fetasalaatin kera.  

Toinen, säväyksen kreikkalaisempi kala syntyy, kun paistaa kalan ja murentaa sille kalan vielä pannussa paistuessa 50 g fetajuustoa. Silppua lopuksi pinnalle reilusti tuoretta minttua ja mustapippuria myllystä. Tarjoa näin paistettu kala valmiiden, täytettyjen viininlehtikäärylöiden kera. Molempien kera juomana maistuu viileä, kuiva roseeviini. Namskis namskis namskis... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti