keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

KESÄN HITAAT JA HERKULLISET

Rakkaat lukijani, terveisiä kesälaitumilta!






Kerrankin on aikaa valita kaupasta parhaat kasvikset, käännellä ja nuuhkia, kantaa painavaa ostoskoria eestaas. Vanha kunnon RATATOUILLEhan se siitä syntyi.

Liikuvan legendan mukaan Ratatouillen laitossa on pari kirjoittamatonta sääntöä. Ei sipulia. Ei mössöjä kasviksia. Riittävästi aikaa valmistukseen.

Varaa 500 g kutakin:
munakoisoja
kesäkurpitsaa
erivärisiä paprikoita
tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 dl hienoksi hakattua persiljaa
oliiviöljyä paistamiseen
1/2 sitruunan mehu
suolaa ja vastajauhettua mustaapippuria maun mukaan

Pilko ainekset kuutioiksi. Paista kukin kasvisryhmä erikseen pienissä erissä oliiviöljyssä. Siirrä paistetut kasvikset sitten pataan tai kattilaan. Hauduta hiljaisella lämmöllä puolesta tunnista tuntiin. Maustalopuksi suolalla ja pippurilla, hakatulla persiljalla ja sitruunamehulla. Palanpainikkeiksi käyvät tuore vaalea leipä ja/tai raastettu juusto sekä hyvä, kylmä roséviini.

2 kommenttia:

  1. Moi Verna, kalttaatko tomaatit ja paprikat? Ranskalainen ystavattareni kuorii myos munakoison seka kesakurpitsan ja lisaksi laittaa hieman harissaa jotta tulee lisaa potkua. T. Hellu Pariisista

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos viestistäsi. Huomasin sen valitettavasti vasta nyt. Yritn olla jatkossa tarkkaavaisempi näiden suhteen.
    Mutta vastatakseni kysymykseesi, minä en jaksa kaltata. Maku on pehmeämpi, jos malttaisi kaltata. Herkkvatsaisille saattaa kuorista tulla myös ilmavaivoja. Kuorien (ja niiden alustan)sanotaan olevan kuitenkin myös tervellisiä. Niissä on myös oivallisia kuituja. Lisäksi se hienoinen keirpeys joka kuorista tulee, ei haittaa minua laisinkaan. Mutta siis sanoisin vain että ihan makuasia tuo.

    VastaaPoista