lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesän tuomaa luksusta

          Luksus-carbonara ja kesän vihrein kaalisalaatti




Freesaa sipulit oliiviöljyssä niitä kuitenkaan ruskistamatta
Lisää sipuleihin kuutioitu kinkku, ruskista paloja kevyesti. Lisää sitten kermat ja mausta parmesanilla ja pippurilla. Annan hautua hetki ja tarjoa keitetyn pastan lisänä.



 Päivää ennen kesälaitumille pyrähtämistä nautimme perheen kesken kesän antimista leppeän kesätuulen puhaltaessa lohdullista lämpöä parvekkeelta sisään ja ulos.

Luksus-carbonara syntyy, kun pohjalle käytetään oliiviöljyssä freesattuna kahta eri sipulia: murskattua valkosipulia (yksi) ja uutta sipulia (yksi tai kaksi) , suunnilleen yhtä paljon (n. 50 g per ruokailija) kuutioituna kahta eri lajia kinkkua, joko pekonia tai presuntoa sekä oikein hyvälaatuista palvikinkkua, sekä kahta eri kermaa:(1 dl) kuohu- ja (pieni purkki) ranskankermaa. Suolan sijaan lisätään ripaus (pari rkl) raastettua parmesania, vastarouhittua mustapippuria unohtamatta. Eikä sitten puutukaan muuta, kuin pastat kiehumaan!





 
 
 
 
Kesän vihrein kaalisalaatti kannattaa tehdä juuri nyt. Miksikö? Uusi kaali vie voiton vielä perin hennoista ruukkusalaateista. Siivuta puolikas keskikokoista valkokaalia hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lisää uusien sipulien varsia ja tilliä, mausta sitruunamehulla tai oikein hyvällä viinietikalla, lorauksella oliiviöljyä, kalamata-oliiveilla ja ensiluokkaisella feta-juustolla.

Kuumalla näiden ruokien siivittäjäksi käy vaikka perinteinen, jääkaappikylmä kreikkalainen Retsina-viini kuivine pihkaisine aromeineen. Ihanaa kesäpäivää kaikille lukijoilleni!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti