Ranskalainen ex-anoppini mainosti minulle taannoin, että tämän kesän ehdoton trendikakku on mascarpone-mansikkatorttu. Tänä kesänä kuulemma kuuluu tehdä ainoastaan tätä torttua. Vaihtelua saa vaihtamalla mansikat kirsikkoihin tai vanha vanilja-jäätelöön.
MASCARPONE-MANSIKKATORTTU
Mansikat tuovat unelmat kesästä lähelle. Tämä torttu on helppo
toteuttaa, ja tuo vaihtelua klassiselle täytekakulle. Tortusta riittää on noin
12 hengelle
Pohjaa varten tarvitset:
150 g pehmennyttä voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
Vatkaa muna ja sokeri. Yhdistä munaseos jauhoihin. Nypi
joukkoon pehmennyt rasva. Anna jähmettyä viileässä. Painele taikina piirasvuoan
pohjalle ja paista 225 asteisessa uunissa kunnes se on kullanruskea. Anna
jäähtyä kokonaan.
Täytteeseen tulee
250 g puhtaita mansikoita
250 g mascarponejuustoa
tomusokeria n 2 rkl tai maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
Sekoita täytettä varten keskenään tomusokeri, vaniljasokeri
ja Mascarpone. Levittele täysin jäähtyneen piirasvuoan pohjalle. Koristele
torttu viipaloiduilla mansikoilla. Säilytä viileässä tarjoiluun saakka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti