sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

KESÄN TERNDIKKÄIN KAKKU



Ranskalainen ex-anoppini mainosti minulle taannoin, että tämän kesän ehdoton trendikakku on mascarpone-mansikkatorttu. Tänä kesänä kuulemma kuuluu tehdä ainoastaan tätä torttua. Vaihtelua saa vaihtamalla mansikat kirsikkoihin  tai vanha vanilja-jäätelöön.

MASCARPONE-MANSIKKATORTTU
Mansikat tuovat unelmat kesästä lähelle. Tämä torttu on helppo toteuttaa, ja tuo vaihtelua klassiselle täytekakulle. Tortusta riittää on noin 12 hengelle
Pohjaa varten tarvitset:
150 g pehmennyttä voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
Vatkaa muna ja sokeri. Yhdistä munaseos jauhoihin. Nypi joukkoon pehmennyt rasva. Anna jähmettyä viileässä. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja paista 225 asteisessa uunissa kunnes se on kullanruskea. Anna jäähtyä kokonaan.
Täytteeseen tulee
250 g puhtaita mansikoita
250 g mascarponejuustoa
tomusokeria n 2 rkl tai maun mukaan
1 tl vaniljasokeria

Sekoita täytettä varten keskenään tomusokeri, vaniljasokeri ja Mascarpone. Levittele täysin jäähtyneen piirasvuoan pohjalle. Koristele torttu viipaloiduilla mansikoilla. Säilytä viileässä tarjoiluun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti