Aivan oikein ; Pariisissa jälleen! Iltapala koostuu seuraavista helpoista herkuista: Tarvitaan ilmakuivattua kinkkua ta "Bresaolaa", yhtä paljon ricottaa ja Philadelphia- tyyppistä tuorejuustoa, sekä pieni nippu rucolaa tai basilikaa. Sekoita keskenään yhtä paljon ricottaa ja tuorejuustoa. Täytä lihasiivut juustolla ja muutamalla oksalla joko basilikaa tai rucolaa, tai sekä että. Nautitaan alkupalaksi tai sormiruokana seurustelun lomassa.
Ruokalajin nimi on "Ambertin Mysteeri" ja sen ohje tulee ohessa. |
Ambertin mysteeri näytti ostettaessa aivan nougaalta, mutta maku on kyllä paljon näköismakeistaan vivahteikkaampi! Tarvitaan kohtalainen määrä Froum d' Ambert- nimistä sinihomejuustoa, tai muuta mehevää sinihomejuustoa, 1 dl keltaisia korinttirusinoita ja saman verran saksanpähkinän puolikkaita. Leikkaa juusto viipaleiksi, niin ohuiksi kuin saat ilman, että juusto murenee. Lisää viipaleiden väliin rusinoita ja saksanpähkinänpuolikkaita, ja kokoa juusto tiiviisti painellen "kasaan" uudelleen. Anaan tekeytyä viileässä noin vuorokauden verran. Tarjoa hyvän leivän kera aterian päätteeksi.
Jälkiruoaksi saamme nauttia kermavaahtoa mansikkain kera (ei siis toisinpäin :)). Espanjalaisia mansikoita saa torilta viidellä eurolla/ kilo, mutta niiden ulkonäkö ei vastaa vielä makua. Kermavaahdon ja Bordeauxsilaisen valkoviinin kera makuelämys on kuitenkin taattu!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti