sunnuntai 12. toukokuuta 2013

WHAT DOES A WOMAN WANT?

Äitienpäivä...



Hmm. Eilisen syntymäpäivän kakun loppu hupeni poikani ahnaaseen suuhun. Siinä tämänvuotisen äitienpäivän teema. Uninen poika mutisi miehen tuodessa aamukahvit sänkyyn: eilinen kortti pätee tänäänkin, ja paineli takaisin pehkuihin. Kauhan varteen tarttuminen auttaa kummasti näissäkin tapauksissa. Eli, sen saat, mitä teet. Tänään se oli vihreää:




Parsaa ja avkadoa pippurimakkaralla höystettynä:
Tarvitaan:
 500 g nippu vihreitä parsoja
1 suuri, syöntikypsä avokado
ilmakuivattua makkaraa (ei pakollista)
Keitä parsat pehmeiksi. Viipaloi avokado pituussuuntaan. Viipaloi myös makkaraa, pari viipaletta kullekin.

Kastikkeeseen:
2 rkl sinappia siementen kera
2 rkl balsamietikkaa
 ripaus sormisuolaa (tavallinenkin käy)
mustapippuria myllystä
ainakin kahta erilaista ruokaöljyä, esi. auringonkukka ja oliiviöljy
Sekoita keskenään sinappi ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljyt ja sekoita paksuksi tahnaksi. Asettele parsat ja avokado (ja makkara) lautaselle, kaada kastiketta päälle. Nauti herkullisena äitienpäivän aamupalana.

Sitten:

Keitto kevään ensinokkosista. Nyt ei mitään tekosyitä: kevään ensi nokkoset ovat terveydelle ihan parhaita. Makuelämys korvia hivelevä!

Tarvitaan:
2 l tuoreita nokkosenversoja

Nokkoset: ihana tavata jälleen!
1 iso sipuli
öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 kasvist- tai kanaliemikuutiota
1 dl ranskankermaa tai smetanaa
1 dl kermaa
ripaus mustapippuria myllystä
Ryöppää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää jauhot, ja kääntele hetki, kunnes jauhot alkavat melkein ruskistua. Siivilöi nokkoset. Lisää 1,5 l vettä jauho-sipuliseokseen. Lisää liemikuutiot, nokkoset ja kermat. Sekoita kaikki liemikuutiolla. Nauti keitettyjen kanan- tai viiriäisenmunien kanssa, tai sulata joukkoon siivu, pari kermajuustoa. Mahdollisimman kuumana!


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti