Uuniomenamurupaistos maistuu taatusti vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Kokeile seuralaiseksi myös turkkilaista jogurttia! |
Perusohjeita minulla on tänä syksynä ollut kolme. Koska omenasato on ollut runsas, olen yrittänyt löytää ohjeita, joihin saisi uppoamaan mahdollisimman paljon ohjeita.
Uuniomenapohjaiseen piiraaseen tai paistokseen menee helposti kaksikin litraa omenakuutioita. Seuraava niistä lienee helpoin.
UUNIOMENAPAISTOS:
1 kilo omenakuutioita kotimaisista omenoista (myös happamat lajikkeet käyvät). Kuoria ei tarvitse kotimaisista poistaa, riittää että pesee omenat hyvin.
1,5-2 dl (fariini) sokeria
1 rkl kanelia
½ tl kardemummaa
50 gr voita
Sekoita voita lukuunottamatta kaikki ainekset, ja kaada voideltuun lasagne- tai muun suurikokoisen vuoan pohjalle. Paloittele voi nokareiksi pinnalle, ja paista 180 asteisessa uunissa n. 30-40 minuttia välillä sekoitellen, kunnes palaset ovat pehmeitä ja alkavat saada väriä.
Omenoiden paistuessa valmista muruseos
Muruseokseen tarvitset:
100 gr voita
2,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
3 dl vehnä –tai grahamjauhoja
½ tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
Nypi sokeri voihin, ja yhdistä muutkin aineet nyppimällä. Kaada seos pehmenneiden omenapalojen päälle ja painele vuokaan tasaiseksi. Jatka paistamista n.25 minuttia, kunnes pinta on paistunut kauniin kullanruskeaksi. Tarjoa vähän jäähtyneenä mieluiten vaniljajäätelön kera.
Vinkki: Vaihtelua paistoksen makuun saat lisäämällä omenoiden joukkoon esim. desin puolukoita tai tölkillisen valutettuja ananaskuutioita. Korvaa ananaskuutioita käyttäessäsi osa kaurahiutaleista kookosraasteella ja korvaa kaneli vaniljasokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti