perjantai 3. elokuuta 2012

PÄIVÄNI BANAANINA





Aamuaurinko herätti minut iloiseen yllätykseen: Olin nukkunut ihanan yön. Tassutellessani keittiöön aamukahvi mielessäni, tuli tyttäreni kietomaan kätensä kaulaani ja ilmoitti: "Äiti paistaa aamupalaksi banaania". Kahviajatukset hälvenivät ihmetyksen tieltä; mistä moinen ajatus oli tyttäreni päähän pälkähtänyt.






Hyvinnukuttu yö vaikutti kuitenkin senverran, että saatoin todeta pöydällä jökötävän kypsän banaanin. Niinpä pilkoin sen, ja valmistin pettämättömän helpon paistotaikinan: Kulhon pohjalle kaadetaan haluttu määrä jauhoja. Jauhot kostutetaan vedellä senverran, että saadaan löysä, vatkattua kermaa muistuttava seos. Banaaniviipaleet kastetaan seokseen, ja "a vot": ei muuta kuin pannulle kuumaan öljyyn paistumaan. Isokokoisesta banaanista riittää paistettuna kahdelle. Banaani mahtuu pannulle paistumaan kokonaisuudessaan, joten valmistaminen käy käden käänteessä. Erinomaiselta banaanin kanssa maistuu mm. vanniljajäätelö, jota tyttäreni sai omituisen pyyntönsä johdosta sitäkin tänä harvinaisen kauniina kesäaamuna aamupalakseen.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti