sunnuntai 25. elokuuta 2013

MARATONARIN KAKKU




Tuleva kälyni tuli meille yöksi juostuaan menestyksekkäästi ensimmäisen maratoninsa. Tapauksen kunniaksi pyöräytin pihvien ja maa-artisokkaperunagratiinin lisäksi oheisen mustikkaisen suklaakakun, joka on helppo ja makeankirpeä:

Tarvitaan:
50 g sulaa voita
150 g sulaa suklaata
1,5 dl kermaa
1 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mustikoita

Pinnalle 
100 g sulaa suklaata
1 rkl ruokaöljyä
1 dl mustikoita

Sulata voi ja pilko suklaapalat voin joukkoon sulamaan. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri. Kaada  suklaa leivontakulhoon yhdessä kerman kanssa. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Kaada pyöreään, voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 200- asteisessa unissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.

Sulata kuorrutusta varten suklaa johon lisätään ruokaöljy. Kaada suklaa tasaisesti kakun pinnalle, ripottele päälle koristeeksi loput mustikat. Tarjoa jäähtyneenä, mielellään leipomista seuraavana päivänä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti