Nyt on jälleen se hetki kesästä, jolloin kuopus täyttää vuosia. Prinsessateema pysyy sitkeästi mukana kuvioissa, joten prinsessakakulla mennään jälleen. Omat haasteensa aiheeseen tuo se seikka, että "Kakku päältä kaunis" ei ole koskaan ollut minun juttuni. Minusta kakun pitää näyttää siltä miltä se maistuu. Näitä prinsessakakkuja olisi tosi helppo toteuttaa, jos kakun sisusta olisi kuivaa käkätystä. Mutta ei. Aune-mummun perinteen mukaan täytekakun pitää olla niin hyvin kostutettu, että se melkein valuu. Hyvä täytekakku maistuu uskomattoman herkullisilta aromeilta, ja mikä sopisikaan keskikesän marjasadon huippuhetkeen paremmin kuin mehevä marjatäytekakku prinsessateemalla. Ei muuta kuin väkertämään.
Huom!
Helpon ja maukkaan valkosuklaa-marjatäytekakun saat paistamalla kakun joko ohjeen mukaan kulhossa tai perinteisessä kakkuvuoassa, halkaisemalla kolmeen osaan ja täyttämällä allamainitulla tavalla, ja kuorruttamalla sulalla valkosuklaalla ja marjoilla ohjeen mukaan.
Kunnon prinsessakakkuun tarvitaan kuuden munan kakku
kuusi suurta munaa
4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl peruna- tai maissijauhoa
2 dl vehnäjauhoja
Täytteeksi jotakin seuraavista maun mukaan (minä laitoin kaikkia):
2 dl vaahdotettua kuohukermaa 1 tl vaniljasokerilla ja 2 rkl tomusokerilla maustettuna.
murskattu banaani maustettuna parilla ruokalusikallisella mansikkahilloa tai mansikkamurskaa
Kuorrutteeksi
400 g sulatettua valkosuklaata plus 1 rkl ruokaöljyä
Vatkaa munat ja sokeri jykeväksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi muut ainesosat. Paista taikina suuressa uuninkestävässä kulhossa joka on joko voideltu ja korppujauhotettu tai leivinpaperilla vuorattu. Paista uunin alatasossa noin 1 tunti 15 minuuttia. Peitä kakku foliolla siinä vaiheessa kun se alkaa ruskistua. Anna jähtyä hieman ja kumoa. Leikkaa keskelle kakkua se kuuluisa barbienmentävä reikä. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi. Kostuta levyt mehulla. Mehua menee kosteaan kakkuun noin 1,5-2 dl.
Kokoa kakku siten, että väliin tulee haluamiasi, yllämainittuja täytteitä. Tässävaiheessa kakku voi näyttää siltä, ettei siitä tule ikinä "mitään". Mutta ei huolta. Kun olet koonnut kakun, laita se pariksi tunniksi jääkaappiin "vetäytymään". Ota sitten ulos kaapista, ja nyt seuraa tärkeä vaihe: Tasoita reunat tasaisiksi leikaten pursuilevat täytteet ja rönsyilevät reunat pois. Voit nauttia ne hyvän seuran kera illalla kuohuviinin kanssa, tai lusikoida suoraan suuhun, ihan miten haluat. Se tuleekin tässävaiheessa tarpeeseen, sillä aikaa kakun väsäämiseen on tässä vaiheessa mennyt jo tovi.
Valuttele valkosuklaa kakun ympäri rimssuiseksi hameeksi. Koristele halutessasi marjoilla. Säilytä viileässä. Pitäkää hauskaa ja nauttikaa!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti